Toyota a suspendat operațiunile la toate cele 14 uzine ale grupului din Japonia

Toyota a suspendat operațiunile la toate cele 14 uzine ale grupului din Japonia
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2023

Producătorul auto nipon Toyota Motor Corp a anunțat că a suspendat operațiunile la toate cele 14 uzine ale grupului din Japonia, din cauza unei defecțiuni a sistemului informatic, și nu se știe când se va relua producția, transmit BBC și Kyodo.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Operațiunile la fabrica Miyata din prefectura Fukuoka și unitatea din Kyoto a Daihatsu Motor, două uzine care nu erau afectate marți dimineața, vor fi de asemenea suspendate după-amiaza, scrie Agerpres.

DOCUMENT Cum a ajuns compania de stat strategică Romaero să-și plătească facturile de curent la Hidroelectrica ″în natură″ CITEȘTE ȘI DOCUMENT Cum a ajuns compania de stat strategică Romaero să-și plătească facturile de curent la Hidroelectrica ″în natură″

Defecțiunea este investigată de Toyota, dar este puțin probabil ca ea să fie provocată de un atac cibernetic, a precizat cel mai mare producător auto mondial în funcție de vânzări.

Uzinele, care utilizează același sistem, nu au putut procesa marți dimineața comenzile pentru componentele auto. Fabricile din Miyata și Kyoto au finalizat comenzile înainte de defecțiune.

În martie 2022, Toyota a închis toate unitățile din Japonia, după ce furnizorul său nipon Kojima Industries Corp a fost afectat de o defecțiune a sistemului informatic, provocată de un atac cibernetic. Atunci nu au putut fi fabricate aproximativ 13.000 de mașini.

În total, cele 14 uzine din Japonia sunt responsabile pentru aproximativ o treime din producția globală a Toyota.

Grupul Toyota este adeptul sistemului de producție "just-in-time" (exact la momentul potrivit), care menține costurile scăzute, dar poate fi vulnerabil la diverse probleme, dacă sunt perturbate livrările de componente auto.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
japonia