Toyota anunță noi opriri ale producției pentru luna octombrie

Toyota anunță noi opriri ale producției pentru luna octombrie
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 sep 2021

Constructorul japonez Toyota, care părea la începutul acestui an că a reușit să ocolească criza semiconductorilor, a anunțat o nouă listă de opriri ale producției, în uzinele sale din Japonia, pentru luna octombrie, provocate de lipsa de componente și de criza de coronavirus.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Toyota va opri 27 de linii, în 14 uzine ale sale pe parcursul mai multor zile din octombrie, o singură linie de producție fiind aleasă să nu se oprească deloc.

Este vorba despre uzinele din Motomachi, Takaoka, Tsutsumi, Tahara, Miyata, Iwate, Miyagi Ohira, Fujimatsu, Ianabe, Yoshiware, Gifu, precum și uzina Toyota Industries, uzina Hamura, a mărcii Hino, și uzina Daihatsu, din Kyoto.

Mașinile care sunt produse pe aceste linii de producție sunt Yaris, Corolla, cu versiunile sale, RAV4, Prius și Prius PHV, Camry, Land Cruiser, GX, 4Runner, C-HR, Aqua, modelele Lexus LS, IS, RC, NX, CT, UX, ES, RX, precum și o serie de modele locale sau vândute pe piețe asiatice.

Zilele în care se va opri producție, conform programărilor până în acest moment, sunt între 1 și 29 octombrie, cu program diferit în funcție de uzină. Astfel, vor fi între 5 și 9 zile de opriri pentru uzine, cele mai lungi suspendări ale producției fiind pe liniile unde sunt fabricate modelele populare, Corolla, Lexus, C-HR și Yaris, toate având și exporturi puternice.

FOTO Citroen lansează un nou C3, pentru a se bate cu Sandero pe piețele emergente CITEȘTE ȘI FOTO Citroen lansează un nou C3, pentru a se bate cu Sandero pe piețele emergente

„Ne cerem scuze pentru inconvenientele cauzate clienților noștri și distribuitoriulor din cauza acetor schimbări.

În urmă cu câteva zile, Toyota anunțase opririle de uzine pentru luna septembrie și reprogramări ale producției pe octombrie, care au survenit anunțului anterior, din august. La momentul respectiv, Toyota precizase că opririle din septembrie și octombrie vor însuma aproximativ 400.000 de autovehicule pierdute, din care 220.000 sunt unități pierdute la uzine din afara Japoniei.

Toyota a mai anunțat că nu modifică veniturile operaționale anticipate la ultima estimare, respectiv 2,5 trilioane yeni (19 miliarde euro), pentru anul în curs.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
opriri productie toyota
criza semiconductori