Toyota cumpără acțiunile Panasonic dintr-una din companiile de producție de baterii

Toyota cumpără acțiunile Panasonic dintr-una din companiile de producție de baterii
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 mar 2024

Constructorul auto Toyota Motor a ajuns la o înțelegere cu Panasonic pentru achiziția pachetului de acțiuni minoritar deținut în compania Primearth EV Energy Co.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toyota Motor Corporation a încheiat un acord cu Panasonic Holdings Corporation să facă modificări în structura acționariatului companiei Primearth EV Energy Co., Ltd. (PEVE), specializată în producția de baterii pentru mașini hibrid, astfel încât Toyota să devină unic acționar. Toyota deține în acest moment 80,5% din PEVE. Constructorul japonez intenționează să-și consolideze capacitățile de producție de masă a bateriilor pentru vehicule electrice și PEVE face parte din această strategie. Achiziția este programată să aibă loc la sfârșitul lunii martie.

VIDEO ANUNȚ - Este pregătită deschiderea unui nou lot de autostradă CITEȘTE ȘI VIDEO ANUNȚ - Este pregătită deschiderea unui nou lot de autostradă

Toyota are acțiuni în trei companii de producție a bateriilor, Primearth EV Energy, Toyota Industries Corporation și Prime Planet Energy & Solutions, Inc, cu acțiuni Toyota 51%, Panasonic HD 49%, ultimele două având linii de asamblare atât pentru baterii pentru vehicule electrice hibride (HEV), cât și pentru vehicule electrice (BEV) și vehicule electrice hibride plug-in (PHEV)

Toyota va continua activitatea și în celelalte două companii în producția și dezvoltarea în masă a bateriilor, după achiziția PEVE. Aceasta din urmă va fi pregătită astfel încât să poată produce și baterii pentru BEV și PHEV, care să permită Toyota să poată susține lansarea de produse noi pe segmentul electric în perioada următoare.

ULTIMA ORĂ BMW investește, în sfârșit, în România. Joint venture cu un gigant japonez IT, în care vor lucra mii de oameni CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ BMW investește, în sfârșit, în România. Joint venture cu un gigant japonez IT, în care vor lucra mii de oameni

Primearth EB Energy, care ar putea să-și schimbe numele după preluarea integrală, are peste 4.700 de angajați, fiind înființată în 1996, pentru a livra bateriile necesare mașinilor hibrid ale Toyota. La momentul înființării, Toyota avea doar 40% din acțiuni, iar compania se numea Panasonic EV Energy Co. În 2005, Toyota a devenit acționar majoritar cu 60%, printr-o majorare de capital, iar în 2010 pachetul de acțiuni Toyota a urcat până la 80,5%.

Toyota are un plan ambițios de electrificare, chiar dacă strategia proprie s-a bazat pe amânarea investițiilor în acest tip de propulsie, punând în schimb accent pe vehiculele hibrid, care au înlocuit aproape în totalitate modelele diesel din gama Toyota.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota baterii
panasonic
litiu ion
masini hibrid
bev