Toyota închide toate uzinele și parțial activitatea dealerilor din Europa

Toyota închide toate uzinele și parțial activitatea dealerilor din Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 mar 2020

Toyota a anunțat că-și va suspenda activitățile din Europa, atât în uzinele de automobile, cât și în cele de motoare sau transmisii, ca urmare a epidemiei de coronavirus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania japoneză Toyota se alătură lungului șir de constructori auto care își închid fabricile în aceste zile, pentru câteva săptămâni până la o lună. Toyota nu a avansat un termen, ci a precizat că închiderea va avea loc până la o notificare ulterioară. Uzinele vor fi închise progresiv, fiecare țară în câte o zi a săptămânii.

În Franța, uzina din Onnaing, producția a fost deja oprită anterior. În Marea Britanie, uzinele din Burnaston și Deeside se opresc miercuri, 18 martie. Tot pe 18 martie se închid fabricile de motoare din Walbrzych și Jelcz, din Polonia. În Cehia, uzina comună cu PSA din Kolin, se închide pe 19 martie. Uzina din Turcia, Sakarya, pe 21 martie.

Ford România a anunțat oficial închiderea uzinei de la Craiova pe o perioadă determinată CITEȘTE ȘI Ford România a anunțat oficial închiderea uzinei de la Craiova pe o perioadă determinată

Toyota precizează că decizia vine ca urmare a faptului că deciziile administrative din fiecare țară, coroborat cu blocajele furnizorilor și scăderea vânzărilor au făcut imposibilă funcționarea normală a uzinelor.

ULTIMA ORĂ Și Automobile Dacia închide temporar producția de la Mioveni CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Și Automobile Dacia închide temporar producția de la Mioveni

Activitățile de vânzări ale mărcii pe întreg teritoriul Europei vor fi închise în funcție de condițiile din fiecare țară. Service-urile auto ale dealerilor vor rămâne, pe cât posibil, deschise. Uzinele vor menține active anumite funcțiuni ale uzinelor, astfel încât să fie posibilă repornirea rapidă.

„Entitățile Toyota au implementat de-a lungul Europei o serie de măsuri în linie cu recomandările autorităților pentru a susține efortul de prevenire sau de încetinire a răspândirii COVID-19: igienă adițională, măsuri de curățenie, distribuirea de informații, lucrul de acasă, restricții de călătorie, eliminarea sau amânarea evenimentelor nesențiale și distanțarea socială”, se arată în comunicatul Toyota.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
inchidere uzine toyota
coronavirus industria auto