Toyota surclasează Volkswagen

Toyota surclasează Volkswagen
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 1 aug 2022

Constructorul japonez de automobile Toyota își păstrează supremația la nivel mondial, după prima jumătate a acestui an, cu vânzări care depășesc 5 milioane de vehicule, la distanță de rivalii de la Volkswagen, care au vândut mai puțin de 4 milioane de vehicule în aceeași perioadă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Toyota a anunțat rezultatele de vânzări pentru trimestrul 1 din anul fiscal și, respectiv, pentru primele 6 luni din anul calendaristic, raportând o scădere a livrărilor cu o tendință de diminuare, în trimestrul aprilie – iunie, și cu o scădere de 6 procente pe cele șase luni care au trecut de la începutul anului. Vânzările totale ale Toyota Motors, cu toate mărcile sale, s-au ridicat la 5,13 milioane de unități, în intervalul ianuarie – iunie, din care 4,69 milioane au fost reprezentate de vânzările Toyota și Lexus, restul fiind cele ale Daihatsu și Hino. Vânzările pe alte piețe decât Japonia au rămas consistente, iar scăderea a fost de numai 2,8% pe acestea, la 4,18 milioane de vehicule.

DOCUMENT Volkswagen încheie prima jumătate a anului cu venituri și profit în creștere, în pofida scăderii livrărilor CITEȘTE ȘI DOCUMENT Volkswagen încheie prima jumătate a anului cu venituri și profit în creștere, în pofida scăderii livrărilor

Producția Toyota pe același interval s-a ridicat la 5,1 milioane de vehicule, în scădere cu 3,8%, din care 4,35 milioane au fost mașini Toyota și Lexus. Un număr de 3,3 milioane de vehicule au fost produse în afara Japoniei.

Toyota reușește astfel să depășească în continuare grupul Volkswagen, puternic afectat de criza de semiconductori, care a raportat scăderi mari ale vânzărilor în acest an.

Vânzările de vehicule electrice au scăzut pentru prima dată în Europa, în ultimii doi ani. Dacia Sandero revine în topul vânzărilor CITEȘTE ȘI Vânzările de vehicule electrice au scăzut pentru prima dată în Europa, în ultimii doi ani. Dacia Sandero revine în topul vânzărilor

Potrivit raportului VW Group, vânzările companiei au avut un declin, în trimestrul al doilea, la 1,97 milioane de vehicule, cu 22,4% mai puțin decât cu un an înainte, o pierdere de aproape 600.000 de vehicule, în timp ce pe prima jumătate de an volumul livrărilor a fost de 3,87 milioane de unități, cu 1,1 milioane de vehicule în minus (-22,2%).

Anul trecut, Toyota a raportat un volum total al vânzărilor de 10,49 milioane de autovehicule, cu 10,1% mai mare decât cel din 2020, cifre care au surclasat VW Group, care a reușit să vândă numai 8,8 milioane de vehicule, în scădere cu 4,5% față de 2020. Diferența între cele două a fost de 1,3 milioane de vehicule vândute, în favoarea japonezilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota vs vw
toyota lider global
vw vanzari
rezultate vw