Tranzacția prin care Autonom va achiziționa Țiriac Operating Lease, divizia de leasing operațional a Grupului Țiriac - pe masa Concurenței

Tranzacția prin care Autonom va achiziționa Țiriac Operating Lease, divizia de leasing operațional a Grupului Țiriac - pe masa Concurenței

Marius Ștefan și Dan Ștefan, Autonom

Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2022

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Grupul Autonom, specializat în închirierile auto și serviciile conexe, preia Țiriac Operating Lease (Premium Leasing SRL), un business cu venituri anuale de peste 80 de milioane de lei și active în valoare de peste 200 de milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Țiriac Operating Lease activează pe piața locală începând din anul 2003, derulând de-a lungul timpului activitatea de leasing operațional și management de flote în cadrul Grupului Țiriac, în circa 4.500 de contracte și, respectiv, pentru aproximativ 9.000 de autovehicule.

București - orașul din Uniunea Europeană unde șoferii pierd cele mai multe ore în trafic CITEȘTE ȘI București - orașul din Uniunea Europeană unde șoferii pierd cele mai multe ore în trafic

“Piața globală de mobilitate se schimbă accelerat, inclusiv prin consolidare. Credem că viitorul mobilității va fi definit de companiile integrate, agile și sustenabile. Avem în vedere ca împreună cu celelalte companii din cadrul Grupului Țiriac – importatori, dealeri auto și service-uri autorizate – să construim un parteneriat comercial pe termen lung, cu sinergii benefice pentru clienții locali”, a declarat Dan Ștefan, co-fondator Autonom Group.

Prin acest pas, Autonom își întărește poziția pe piața de leasing operațional din România și depășește pragul de 10.000 de mașini.

“O prioritate pentru Autonom, angajată pentru următorii ani prin strategia de sustenabilitate a Grupului, o reprezintă transformarea companiei într-un business mai adaptabil schimbărilor și mai responsabil față de mediu. Prin integrarea Țiriac Operating Lease, considerăm că avem o nouă oportunitate de a ne spori impactul pozitiv pe care îl avem în mediu, în comunitate și în viața colegilor noștri”, a declarat Marius Ștefan, co-fondator Autonom.

“Tranzacțiile în care s-a implicat recent Grupul Țiriac s-au bazat pe analiza în profunzime a gradului de maturitate atins de companiile noastre de leasing. În paralel cu aceste tranzacții”, a declarat Petru Văduva, CEO al Grupului Țiriac.

Audi renunță la modelele accesibile din gamă CITEȘTE ȘI Audi renunță la modelele accesibile din gamă

Autonom a mai achiziționat, în iulie 2018, divizia de leasing operațional din cadrul Băncii Transilvania, punând totodată bazele unui parteneriat de distribuție prin care clienții băncii pot avea acces la serviciile de mobilitate furnizate de companiile din Grupul Autonom.

Tranzacția va fi finalizată în prima parte a acestui an, după primirea aprobării Consiliului Concurenței.

Autonom este o companie cu capital 100% românesc, pornită în 2006, în Piatra Neamț și este una din cele mai mari firme, după cifra de afaceri, în sectoarele sale principale de activitate: leasing operațional și închirieri auto, printr-o rețea prezentă în 33 de orașe din România. Autonom este prezent și în Ungaria și Serbia.

Înființată în anul 2003 sub numele Premium Leasing, Țiriac Operating Lease a trecut printr-un proces de rebranding în anul 2017, preluând indicatorul Țiriac în scopul evidențierii apartenenței la Grupul local. 

viewscnt
Afla mai multe despre
țiriac operating lease
autonom