Tranzacție pregătită: Lufthansa oferă cel puțin 250 milioane euro pe activele Alitalia, peste suma plătită pentru Air Berlin

Tranzacție pregătită: Lufthansa oferă cel puțin 250 milioane euro pe activele Alitalia, peste suma plătită pentru Air Berlin
scris 15 nov 2017

Operatorul aerian german Lufthansa, care a achiziționat recent mai multe active de la rivalul insolvent Air Berlin, a oferit 250 de milioane de euro pentru a prelua cea mai mare parte a flotei și jumătate din angajații companiei italiene Alitalia, aflată, de asemenea, în insolvență.

Lufthansa vrea să preia între 90 și 100 de avioane din flota de 123 de aeronave operată de compania italiană și circa 6.000 din cei 12.000 de angajați, potrivit unei surse la curent cu situația, citată de Reuters.  

Cotidianul italian Il Messaggero a relatat că Lufthansa și-ar putea dubla oferta, în funcție de eventualele acorduri cu guvernul de la Roma și furnizorii Alitalia.

EXCLUSIV Marsh va asigura flota Tarom, cel mai mare cont din România, pentru al doilea an consecutiv. Prețul: peste 1,3 milioane dolari. Cât primesc pasagerii sau rudele în caz de accident, prăbușire, deturnare sau piraterie CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Marsh va asigura flota Tarom, cel mai mare cont din România, pentru al doilea an consecutiv. Prețul: peste 1,3 milioane dolari. Cât primesc pasagerii sau rudele în caz de accident, prăbușire, deturnare sau piraterie

În mai, Alitalia a declanșat procedurile de faliment pentru a doua oară în ultimul deceniu, după ce angajații au respins reducerile de personal și alte concesii legate de un plan de reorganizare în valoare de 2 miliarde de euro destinat salvării operatorului aerian italian.

Lufthansa și alte șase companii, printre care operatorul britanic low-cost easyJet, au depus oferte angajante pentru preluarea Alitalia, oferte ce vor putea fi îmbunătățite până pe 30 aprilie 2018.

Lufthansa și easyJet au achiziționat recent mai multe active ale Air Berlin, numărul doi pe piața germană, care a intrat în insolvență la mijlocului lunii august. Luftansa a plătit 210 milioane euro pentru 81 de avioane și transferul a 1.300 de angajați Air Berlin, în timp ce easyJet a semnat un acord de 40 milioane euro pentru achiziția mai multor active.

De preluarea Alitalia s-a arătat interesat și operatorul irlandez Ryanair, care însă s-a retras din cursă pentru a se concentra pe problemele generate de anularea a zeci de mii de zboruri.

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
alitalia
active
oferta
preluare
easyjet