Lovitură pentru Dacia: Logan, Sandero și Duster, în topul mașinilor cu cele mai multe defecte

Lovitură pentru Dacia: Logan, Sandero și Duster, în topul mașinilor cu cele mai multe defecte
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 nov 2017

Dacia Logan se numără printre cele mai puțin fiabile mașini, cu peste 12 procente defecțiuni, conform datelor publicate de TUV Germania. O mare surpriză neplăcută este și Kia Sportage, locul 1 la numărul de defecțiuni, în aceeași categorie cu Logan.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cum pot scăpa șoferii ghinioniști de coșmarul constatării daunelor CITEȘTE ȘI Cum pot scăpa șoferii ghinioniști de coșmarul constatării daunelor

Clasamentul integral poate fi văzut mai jos.

Modelele Dacia au avut, de când au fost introduse pe piața din Germania, rezultate mediocre la capitolul defecte în verificările TUV, însă clasamentul de anul acesta aduce cele mai proaste scoruri pentru Dacia de la lansare și până astăzi.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Verificările TUV sunt printre cele mai drastice din Europa, fiind cunoscută severitatea cu care inginerii germani efectuează controlul obligatoriu pe care autovehiculele trebuie să le treacă periodic, similar ITP/RAR din România. Anual, TUV prezintă public clasamentele mașinilor testate în ultimele 12 luni, pe categorii de vârstă. Defectele urmărite sunt cele prevăzute de legislație: emisii, sistem de frânare, lumini și direcție.

EXCLUSIV FOTO Grupul german ebm-papst, unul dintre cei mai mari producători de motoare electrice și ventilatoare pentru industria auto, vine în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Grupul german ebm-papst, unul dintre cei mai mari producători de motoare electrice și ventilatoare pentru industria auto, vine în România

Categoria cea mai urmărită de public și cea mai utilă, în același timp, este cea a automobilelor cu 2 – 3 ani vechime. Vehiculele din această categorie se află, practic, la prima verificare tehnică după achiziție, fiind cea mai cumpărată categorie de mașini în Germania, unde media de deținere a unui vehicul este de 3 ani. Kilometrajul mașinilor din această clasă ajunge undeva la 45.000 - 50.000 de kilometri parcurși.

Ponderea defecțiunilor la un vehicul aproape nou, de 2 - 3 ani vechime, indică cel mai bine calitatea fabricației pe care respectivul vehicul o are. Acesta este motivul pentru care în fruntea clasamentului se află cele mai multe modele premium, în timp ce pe ultimele locuri sunt mașinile ieftine. Pentru 2018, clasamentul aduce, însă, o surpriză neplăcută pentru marca Dacia. Toate cele 3 modele populare ale mărcii se află pe lista celor mai proaste mașini cu vechime de 2 – 3 ani.

Liderul mașinilor cu defecte este, însă, Kia Sportage, un SUV cu 7 ani garanție, de la o marcă foarte apreciată pentru standardul de calitate al modelelor sale. SUV-ul coreean, fabricat în Cehia pentru piața europeană, a înregistrat un procentaj de 12,6 defecțiuni la 100 de mașini verificate, poziția 127 în clasament ul general al categoriei 2 – 3 ani. Modelul a fost și anul trecut pe această listă și acesta este, probabil, motivul pentru care șefii mărcii au decis să înlocuiască vechea generație Sportage cu una nouă, mai fiabilă, după numai 5 ani de la lansare.

EXCLUSIV CASCO și RCA mai scump pentru avioanele Tarom. Cât primesc pasagerii sau rudele în caz de accident, prăbușire, deturnare sau piraterie și cine va prelua asigurarea CITEȘTE ȘI EXCLUSIV CASCO și RCA mai scump pentru avioanele Tarom. Cât primesc pasagerii sau rudele în caz de accident, prăbușire, deturnare sau piraterie și cine va prelua asigurarea

Pe locul al doilea în clasamentul clasamentul procentajelor defectelor se află Fiat Punto, iar pe locul al treilea se află Dacia Logan. Modelul românesc a înregistrat un procentaj de 12,2 defecte la 100 de mașini.

Celelalte două modele Dacia, Sandero și Duster, se află pe locurile 6 și 7, în Top 10 al celor mai multe defecte, cu 9,6 și, respectiv, 8,9 defecte la 100 de mașini.

Lovitură pentru Dacia: Logan, Sandero și Duster, în topul mașinilor cu cele mai multe defecte

În această categorie, cele mai fiabile mașini s-au dovedit Mercedes SLK, cu doar 2 defecte la 100 mașini, urmat de VW Golf Sportsvan, 2,5%, și Mercedes B Class și GLK, la egalitate, 2,6%. Printre modelele non-premium cu rezultate foarte bune se numără Mazda2 și Opel Mokka.

EXCLUSIV Grupul italian Landi Renzo ia în calcul închiderea producției în România și centralizarea operațiunilor în Polonia CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul italian Landi Renzo ia în calcul închiderea producției în România și centralizarea operațiunilor în Polonia

În categoria mașinilor cu 3 – 5 ani vechime, Dacia Logan s-a situat și mai prost, pe ultimul loc (cu 20,6 defecte la 100 de mașini), la egalitate cu Peugeot 206. Cele mai bune mașini din această categorie au fost declarate Mercedes B Class, Porsche 911 și Mazda CX-5.

În categoria 5 – 7 ani, cele mai bune mașini au fost Porsche 911, Audi Q5 și Audi TT, iar cea mai slabă a fost Chevrolet Kalos. În categoria 7 – 9 ani, cele mai bune au fost Porsche 911, VW Golf Plus și Audi TT, cea mai slab clasată fiind Chevrolet Matiz, iar în categoria 9 – 11 ani, Porsche 911, Toyota Corolla Verso și Mazda 2, pe ultimul loc fiind plasată Ford Galaxy și Ford Ka.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
tuv
logan
sandero
duster