Traton SE, care deține mărcile de camioane MAN și Scania, prognozează o creștere puternică în 2021

Traton SE, care deține mărcile de camioane MAN și Scania, prognozează o creștere puternică în 2021
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 mar 2021

Traton Group, fosta divizie Bus and Trucks a grupului german Volkswagen, care operează mărcile MAN și Scania, a anunțat că se așteaptă la o creștere a vânzărilor în acest an și la un randament de 5 – 6%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Traton SE, compania care integrează mărcile de camioane MAN și Scania prognozează că cererea în creștere pentru camioane, concretizată printr-un număr mai mare de comenzi înregistrate în primele luni ale anului, va aduce o marjă a profitului operațional de până la 6%, sub rezerva unei evoluții favorabile a pandemiei de coronavirus. Prognoza nu include cheltuielile preconizate în planul de restructurare a activității companiei (de ordinul sutelor de milioane de euro) și nici cheltuielile prilejuite de preluarea companiei Navistar. Producătorul american va fuziona cu Traton, în urma aprobării acționarilor.

„Suntem optimiști pentru 2021 și ne așteptăm la o creștere puternică a vânzărilor și la o creștere substanțială a veniturilor. Abordăm procesul de restructurare la MAN și ducem marca spre un viitor puternic. Scania conduce activitatea grupului pe piața chineză cu noua facilitate de producție din Rugao, iar VWCO își va extinde poziția pe piață în Brazilia cu noul Meteor", a declarat CEO-ul Traton, Matthias Gründler.

ULTIMA ORĂ Prețurile pentru Dacia Spring Electric, împreună cu lista de dotări pentru versiunile de echipare CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Prețurile pentru Dacia Spring Electric, împreună cu lista de dotări pentru versiunile de echipare

În pofida unui rezultat consolidat negativ, după plata taxelor, în 2020, consiliul de administrație și consiliul de supraveghere ale Traton SE vor propune distribuirea unui dividend pe acțiune de 0,25 EUR pe acțiune, în Adunarea Generală din 30 iunie 2021.

Traton a publicat rezultatele financiare definitive pentru 2020, după ce în ianuarie publicase cifrele preliminare. Potrivit Raportului Anual, care confirmă datele din ianuarie, vânzările au scăzut cu 21% la 190.200 vehicule, veniturile s-au diminuat cu 16%, la 22,6 miliarde euro, iar profitul operațional ajustat a fost de numai 135 milioane euro, cu 92% mai mic decât cele 1,87 miliarde din 2019.

Traton SE, născută din VW Trucks & Bus, a fost listată public în 2019, fiind vândut pe bursă un pachet de 11,5% din acțiuni, mult mai puțin decât planurile inițiale ale proprietarului, VW Group.

viewscnt
Afla mai multe despre
traton
scania
man
rezultate traton
prognoze traton 2021