Trecerea la mașini electrice ar putea costa Germania 200.000 de locuri de muncă

Trecerea la mașini electrice ar putea costa Germania 200.000 de locuri de muncă
scris 7 mai 2021

Trecerea de la motoarele cu combustie internă la mașinile electrice alimentate cu baterii va reduce numărului locurilor de muncă din sectorul auto cheie al Germaniei cu o treime, a avertizat joi Institutul de cercetare economică Ifo.

Conform estimărilor Ifo, aproximativ 613.000 angajați germani lucrează în prezent în sectorul mașinilor alimentate cu benzină și motorină. “Între 29% și 36% din această forță de muncă ar putea fi disponibilizată”, arată rezultatele unui studiu Ifo comandat de Asociația industriei auto (VDA)., scrie Agerpres.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Chiar dacă aproximativ 86.000 de persoane din cele angajate acum în industria auto se pensionează până în 2025, pe fondul trecerii la mobilitate electrică vor fi pierdute numeroase locuri de muncă, avertizează Ifo.

Pentru atenuarea impactului, trebuie demarată imediat recalificarea angajaților, susține Oliver Falck, profesorul care a condus efectuarea studiului.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

“Trecerea la mobilitate electrică reprezintă o dificultate majoră pentru companiile de mărime medie, în special pe segmentul furnizării de componente auto”, a apreciat președintele Ifo, Clemens Fuest.

Anul trecut, Guvernul de la Berlin a extins până în 2025 subvențiile acordate la achiziționarea de mașini electrice, ca parte a măsurilor menite să ducă la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

viewscnt
Afla mai multe despre
mașini electrice
germania
locuri de munca