FOTO Noi FOTOGRAFII-SPION cu viitorul crossover Dacia, supranumit Grand Duster

FOTO Noi  FOTOGRAFII-SPION cu viitorul crossover Dacia, supranumit Grand Duster
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 7 mai 2021

Dacia se pregătește intens să lanseze un nou model în gamă, singura soluție care îi va permite să accelereze vânzările la niveluri comparabile cu cele dinainte de pandemie. Mediatizatul SUV/crossover, care ar trebui să înlocuiască două modele, Lodgy și Logan MCV, este în plin proces de dezvoltare, având țintă de lansare pe piață 2022, cu o posibilă premieră la finalul acestui an. Până atunci, testele pe care producătorul român le face scot la iveală noi fotografii-spion.

Urmărește-ne și pe Google News
Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Viitorul crossover Dacia, care ar putea fi numit Logan MCV dar la fel de bine ar putea purta un nume nou (s-a vehiculat Grand Duster), este testat în această perioadă intens. Noi imagini cu caroseria pe care Dacia o va introduce în portofoliul său au fost publicate de jurnaliștii francezi de la AutoExpress, fiind preluate de paparazzi auto în Suedia, teritoriu preferat de constructori pentru condițiile de iarnă dure, în care pot fi  testate funcțiile mașinii. Este al doilea pachet de imagini cu acest model, însă informațiile care însoțesc fotografiile sunt acum contradictorii.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

S-a vorbit despre o caroserie care va semăna cu un MCV Stepway, dar se discută și despre posibilitatea ca mașina fotografiată să fie un „mule”, adică o caroserie falsă Chiar dacă astfel de caroserii false nu sunt camuflate, de obicei, nu este exclus să asistăm și la o astfel de variantă.

FOTO Noi FOTOGRAFII-SPION cu viitorul crossover Dacia, supranumit Grand Duster

Ce putem însă observa din imagini este faptul că dimensiunile mașinii sunt generoase, peste 4,50 metri, cu un ampatament mai lung decât cel al lui Sandero sau Logan, dar și o gardă la sol mai mare. În același timp, înălțimea caroseriei nu este la fel de mare cum era în cazul Lodgy, ci este amplificată mai mult vizual, cu ajutorul barelor de plafon. Grila Dacia este ușor de remarcat, datorită detaliilor specifice, în timp ce farurile sunt suficient de bine mascate, chiar dacă știm sigur că vor fi similare cu cele de pe Sandero.

INFOGRAFIC Dacia Sandero se menține în Top 5 al vânzărilor în Franța, pe o piață care a crescut cu peste 500% CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Dacia Sandero se menține în Top 5 al vânzărilor în Franța, pe o piață care a crescut cu peste 500%

O altă certitudine este faptul că Dacia nu mai revine la ușile duble în spate, așa cum a avut prima generație MCV și Dokker, chiar dacă este posibil ca Dacia să ne facă o surpriză și să ne ofere și o versiune utilitară a viitorului model. Nu în ultimul rând, pe lângă siguranța dispariției motoarelor diesel, eliminate de companie de pe toate mașinile sale, rând pe rând, este aproape sigur că va fi oferit un motor hibrid din familia E-Tech.

Ca o primă concluzie, în urma apariției ultimelor fotografii cu viitorul crossover Dacia, ne așteptăm la un automobil din familia wagon-urilor country, cu trăsături de SUV, care ar putea aminti de primele mașini de acest tip, Volvo XC70.

SURSA FOTO: AutoExpress

FOTO Noi FOTOGRAFII-SPION cu viitorul crossover Dacia, supranumit Grand Duster

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia suv
foto spion dacia
crossover dacia
noul mcv