Turkish Airlines confirmă faptul că este vizată de măsura de interzicere a dispozitivelor electronice în aeronave

Turkish Airlines confirmă faptul că este vizată de măsura de interzicere a dispozitivelor electronice în aeronave
scris 21 mar 2017

Reprezentanții Turkish Airlines au anunțat marți după-amiază că linia aeriană este vizată de interdicția impusă pasagerilor de administrația Trump, care interzice transportul unor dispozitive electronice mai mari decât telefoanele mobile la bordul unor aeronave cu destinația Statele Unite, scrie Reuters.

”Autoritățile relevante au decis că acele dispozitive electronice mai mari decât telefoanele mobile sau smartphone-urile nu sunt permise în cabină în zborurile cu destinația Statele Unite”, se arată într-un comunicat al Turkish Airlines.

Doar dispozitivele medicale reprezintă o excepție de la interdicția impusă de Washington, scrie News.ro.

Administrația Trump a decis luni noaptea să interzică pasagerilor unor companii aeriene din opt țări predominant musulmane să aducă în țară dispozitive electronice mari, precum laptopuri, tablete sau camere video.

Această interdicție vizează cel puțin nouă companii aeriene din Orientul Mijlociu și nordul Africii, precum Emirates, Royal Jordanian, Turkish Airlines și EgyptAir.

Decizie privind scutirea copiilor sub 3 ani de la plata consumurilor individuale la întreținere CITEȘTE ȘI Decizie privind scutirea copiilor sub 3 ani de la plata consumurilor individuale la întreținere

Însă, pasagerii ar putea să își transporte dispozitivele electronice în bagajele de cală, după ce autoritățile americane implementează această interdicție.

În acest moment nu se cunoaște exact numărul companiilor aeriene. Presa americană a relatat că acest ordin executiv se bazează pe o serie de informații adunate de agențiile de securitate și vizează dispozitive electronice mari, precum laptopuri, tablete, camere sau jocuri electronice.

viewscnt
Afla mai multe despre
turkish airlines