Lufthansa negocieză cu statul german o naționalizare parțială pentru a evita falimentul

Lufthansa negocieză cu statul german o naționalizare parțială pentru a evita falimentul
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 mai 2020

Principalul grup de transport aerian din Europa, Lufthansa, a anunțat că negocieză cu statul german în vederea unei naționalizări parțiale pentru a evita falimentul în fața impactului epidemiei de coronavirus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Statul ar urma să preia până la 25% din acțiuni.

Astfel, Berlinul ar putea face o revenire în acționariatul fostei companii publice după mai mult de 20 de ani de absență, arată Hotnews.

Compania se confruntă, ca întregul sector al aviației, cu o criză fără precedent: 700 din cele 760 de aeronave ale sale sunt la sol și numărul de pasageri a scăzut cu 99%.

Anterior a fost anunțat că Guvernul german poartă discuții pentru a acorda companiei aeriene Lufthansa ajutoare de stat în valoare de mai multe miliarde de euro și ar putea să preia o participație la compania aeriană, care a imobilizat la sol 90% din flota sa din cauza pandemiei de coronavirus.

Autoritățile de la Berlin și compania aeriană discută un posibil împrumut precum și o posibilă investiție de capital, în condițiile în care Lufthansa intenționează să trimită peste 60% din angajați în șomaj parțial pentru a face față scăderii drastice a traficului aerian, au declarat sursele citate de Reuters. Acestea au adăugat că Lufthansa lucrează cu o serie de bănci, inclusiv Deutsche Bank și Goldman Sachs, în discuțiile sale cu Guvernul german.

ULTIMA ORĂ Dacia menține închisă fabrica de la Mioveni, fără a mai avansa un termen de repornire CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Dacia menține închisă fabrica de la Mioveni, fără a mai avansa un termen de repornire

În condițiile în care avioanele nu pot zbura din cauza restricțiilor de călătorie, ca urmare a prăbușirii cererii, cauzate de tema de răspândire a coronavirusului, companiile aeriene din întreaga lume au anunțat că au nevoie de sprijinul guvernelor pentru a supraviețui.

viewscnt
Afla mai multe despre
lufthansa
ajutor de stat