Uber angajează un fost inginer NASA pentru a ajuta la dezvoltarea mașinilor zburătoare

Uber angajează un fost inginer NASA pentru a ajuta la dezvoltarea mașinilor zburătoare
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 feb 2017

Uber l-a angajat pe Mark Moore, un fost inginer NASA, pentru a contribui la dezvoltarea tehnologiilor necesare creării așa-numitei mașini zburătoare.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Mark Moore a lucrat 30 de ani pentru NASA și este cel mai bine cunoscut pentru lucrarea sa despre vehicule cu decolare și aterizare verticală (VTOL - vertical takeoff and landing). El este cel care l-a inspirat pe Larry Page să lanseze două startup-uri care se ocupă cu dezvoltarea tehnologiei necesare creări vehiculelor cu decolare și aterizare verticală.

Uber are deja un proiect dedicat cercetătorilor în zona mașinilor zburătoare, numit Elevate. Mark Moore va ajuta acest proiect Uber să depășească obstacolele care stau în calea dezvoltării acestui tip de vehicule.

VIDEO Noua versiune de Google Maps pune accentul pe informații în timp real CITEȘTE ȘI VIDEO Noua versiune de Google Maps pune accentul pe informații în timp real

Cei de la Uber susțin că scopul lor nu este acela de a construi mașini zburătoare, ci de a ajuta această industrie să se dezvolte mai rapid. Deocamdată, poluarea fonică, eficiența energetică și autonomia acumulatorilor par a fi unele dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă cei din această industrie.

Mark Moore este de părere că obstacolele care stau în calea construirii mașinilor zburătoare nu sunt doar de ordin tehnic. Companiile din acest domeniu trebuie să negocieze cu furnizorii scăderea prețurilor pentru componente și, totodată, să convingă autoritățile să adopte o legislație mai permisivă în privința traficului aerian.

Scenariul celor de la Uber este unul familiar fanilor filmelor science-fiction: vehicule care decolează și aterizează de pe așa-numitele vertiports, construite în zonele rezidențiale, pe clădirile înalte. Vehiculele ar putea avea o rază cuprinsă între 80 și 160 de kilometri și ar urma să fie reîncărcate în aer.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
masini zburatoare