VIDEO Noua versiune de Google Maps pune accentul pe informații în timp real

VIDEO Noua versiune de Google Maps pune accentul pe informații în timp real
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 feb 2017

Google lansează o nouă versiune a aplicației Maps care grupează facilități existente și până acum într-o secțiune nouă, ce are rolul de a oferi informații în timp real.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Cea mai recentă versiune de Google Maps pentru Android oferă utilizatorilor informații în timp real împărțite în trei secțiuni ce pot ajuta utilizatorul în luarea deciziilor privind deplasarea și descoperirea punctelor de interes locale.

Este vorba de un nou meniu ce poate fi deschis printr-un gest cu degetul pe ecran de jos în sus. Informațiile prezentate în acest meniu sunt legate de coordonatele geografice din acel moment ale utilizatorului.

Prima secțiune oferă posibilitatea descoperirii diverselor business-uri locale. De la restaurante și farmacii, la ATM-uri și florării, tot ce înseamnă punct de interes pentru utilizator se va regăsi în acest meniu.

FOTO Primele imagini cu Windows 10 Cloud CITEȘTE ȘI FOTO Primele imagini cu Windows 10 Cloud

Fiecare punct de interes este însoțit, ca și până acum, de informații care cuprind imagini, adrese, program de lucru și comentariile utilizatorilor. Prin selectarea unui astfel de punct de interes, în afară de accesarea informațiilor menționate, utilizatorul poate accesa funcția de navigare către obiectivul dorit.

Celelalte două secțiuni includ informații în timp real cu privire la opțiunile de deplasare cu mașina personală ori cu transportul în comun. Luând în calcul inclusiv traficul de la acel moment, Google Maps va calcula timpul și traseul necesar pentru deplasarea către un anumit loc favorit (serviciu, acasă etc.).

Noua versiune de Google Maps este lansată astăzi și va fi livrată pe parcursul zilele următoare utilizatorilor de smartphone-uri cu Android. Reprezentanții companiei nu au făcut referiri la disponibilitatea pentru platforma celor de la Apple.

VIDEO Noua versiune de Google Maps pune accentul pe informații în timp real

viewscnt
Afla mai multe despre
google
google maps