Uber France, condamnată la plata a peste 180.000 de euro prejudiciu moral către 910 șoferi de taxi

Uber France, condamnată la plata a peste 180.000 de euro prejudiciu moral către 910 șoferi de taxi
scris 11 sep 2021

Societatea Uber France a fost condamnată de către o curte de apel de la Paris să plătească suma de 200 de euro, cu titlul de prejudiciu moral, unui număr de 910 de șoferi de taxi și 5.000 de euro Sindicatului societăților cooperative ale șoferilor de taxi din regiunea pariziană, relatează AFP, preluată de News.ro.

Oferta serviciului Uber Pop, în perioada februarie 2014-iulie 2015, se află la originea acestei condamnări.

România începe din nou să pună localități în carantină CITEȘTE ȘI România începe din nou să pună localități în carantină

Ea le permitea utilizatorilor să se afle în legătură cu vehicule ai căror șoferi erau simpli particulari și nu deținători ai unei licențe de taxi sau vehicul de turism cu șofer (VTC).

Tribunalul a stabilit că Uber, prin oferta sa Uber Pop, a încălcat regulile pieței și a ”provocat în mod necesar un prejudiciu moral, constând în atingerea imaginii și reputației șoferilor de taxi”.

TeraPlast preia de la Brikston producția de folii din polietilenă din Sighișoara, pas pentru atingerea țintei de a deveni liderul pieței de ambalaje flexibile CITEȘTE ȘI TeraPlast preia de la Brikston producția de folii din polietilenă din Sighișoara, pas pentru atingerea țintei de a deveni liderul pieței de ambalaje flexibile

Oferta Uber Pop a adus Uber numeroase probleme în justiție și un val de proteste din partea taximetriștilor.

Ea a fost retrasă, până la urmă, iar Uber a fost condamnat la sfârșitul lui 2015, de către Curtea de Apel din Paris, la plata unei amenzi în valoare de 150.000 de euro.

VIDEO Cea mai scumpă locuință din SUA a fost pusă sub administrare judiciară și va fi scoasă la vânzare CITEȘTE ȘI VIDEO Cea mai scumpă locuință din SUA a fost pusă sub administrare judiciară și va fi scoasă la vânzare

”Este o hotărâre foarte bună. Va determina alte platforme să nu facă transport ilegal”, a salutat președntele sindicatului taximetriștilor, Christophe Jacopin.

”Nu doar că este o spoliere a celor care exercită această meserie legal, ci șia pasagerilor, puți în pericol. Atunci când te transportă o persoană obișnuită, fără asigurare, pune viața oamenilor în pericol”, a subliniat el.

ANUNȚ Facturi - Distribuitorii, obligați să vă citească indexurile. Primiți compensații în cazul depășirii perioadei de citire a contoarelor CITEȘTE ȘI ANUNȚ Facturi - Distribuitorii, obligați să vă citească indexurile. Primiți compensații în cazul depășirii perioadei de citire a contoarelor

Uber dă asigurări că aplicația recurge numai la șoferi cu licență, ”care dau aceleași examene ca șoferii de taxi”.

Această activitate ”a fost suspendată în Franța în 2015”, a precizat o purtă-toare de cuvânt a Uber.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber france
uber amenda
uber pop