Nvidia a solicitat acordul UE pentru preluarea producătorului britanic de cipuri Arm, o tranzacție de 54 de miliarde de dolari

Nvidia a solicitat acordul UE pentru preluarea producătorului britanic de cipuri Arm, o tranzacție de 54 de miliarde de dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 sep 2021

Nvidia a solicitat acordul antitrust la Uniunii Europene pentru preluarea producătorului britanic de cipuri Arm, o tranzacție în valoare de 54 de miliarde de dolari, potrivit unui document depus la Comisia Europeană, fiind probabil ca autoritățile europene de reglementare să exprime îngrijorări similare cu cele ale autorității britanice, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai mare producător de cipuri pentru grafică și  inteligență artificială din lume a anunțat acordul anul trecut, provocând îngrijorări în industria semiconductorilor, dacă Arm va putea rămâne un jucător neutru care să ofere licențe de proprietate intelectuală clienților și companiilor concurente, scrie News.ro.

Fapte bune făcute de Profi CITEȘTE ȘI Fapte bune făcute de Profi

Între clienții îngrijorați se află Qualcomm, Samsung Electronics și Apple. Alți clienți, respectiv Broadcom, MediaTek și Marvell susțin acordul.

”Trecem prin procesul de evaluare și dorim să colaborăm cu Comisia Europeană pentru a răspunde oricărei îngrijorări pe care ar putea să o aibă. Această tranzacție va fi benefică Arm, licențelor sale, concurenței și industriei”, afirmă Nvidia într-un comunicat.

Compania a afirmat anterior că va menține Arm ca furnizor de tehnologie neutru.

Comisia Europeană poate să aprobe acordul de 54 de miliarde de dolari fără să solicite concesii, după o evaluare preliminată, sau poate să efectueze o investigație de lungă durată, de patru luni, dacă are îngrijorări serioase.

JP Morgan vrea să preia controlul asupra diviziei de plăți a Volkswagen CITEȘTE ȘI JP Morgan vrea să preia controlul asupra diviziei de plăți a Volkswagen

Autoritatea de reglementare britanică a avertizat că acordul ar putea afecta concurența și slăbi companiile rivale, anunțând o inveestigație de o durată mai lungă.

Arm, deținută de SoftBank Group din Japonia, este un producător major pe piața mondială a semiconductorilor, care au o importanță mare pentru tehnologii de la inteligența artificială la rețelele 5G.

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
arm