Uber fuzioneză pe piața din Rusia și 5 state vecine cu un rival local, divizia auto a “Google-ului rusesc”

Uber fuzioneză pe piața din Rusia și 5 state vecine cu un rival local, divizia auto a “Google-ului rusesc”
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 13 iul 2017

Uber fuzioneză  pe piața din Rusia și 5 state vecine cu o companie rivală, Yandex.Taxi, la un an după ce a decis să vândă operațiunile din China către concurentul pe plan local, Didi Chuxing, din cauza competiției costisitoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Yandex. Taxi este divizia de transport pentru persoane a Yandex, un gigant din domeniul Internetului, cunoscut în special pentru serviciul său de căutare, supranumit “Google-ul rusesc”.

Potrivit analiștilor, Uber a ales să fuzioneze cu Yandex pentru a pune capăt concurenței agresive și costisitoare între cele două companii.

FOTO United Airlines în noi controverse: a obligat o femeie să-și țină copilul în brațe, deși a cumpărat două locuri pe ruta Hawaii-Boston CITEȘTE ȘI FOTO United Airlines în noi controverse: a obligat o femeie să-și țină copilul în brațe, deși a cumpărat două locuri pe ruta Hawaii-Boston

Noua companie va avea operațiuni în 127 de orașe din 6 țări: Rusia, Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Georgia și Kazahstan, potrivit Wall Steet Journal.

Acordul de fuziune prevede o investiție de 100 de milioane de dolari din partea Yandex, care va avea o participație de aproape 60% la noua companie. Uber va investi 225 de milioane de dolari și va deține un pachet de 36,6% din acțiunile companiei.

În august 2016, compania chineză Didi Chuxing a preluat divizia din China a cunoscutei companii americane de ride-sharing Uber. Compania americană, prezentă și în România, a fost nevoită să iasă de pe piața din China din cauza competiției costisitoare cu rivalul chinez.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
fuziune
rusia
yandex
didi
china