ULTIMA ORĂ Blue Air suspendă sute de zboruri spre și dinspre România. Organizatorii Eurovision, printre cei afectați

ULTIMA ORĂ Blue Air suspendă sute de zboruri spre și dinspre România. Organizatorii Eurovision, printre cei afectați
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 apr 2022

Vacanțele a mii de români au fost date peste cap de un val neașteptat de anulări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania Blue Air a suspendat sute de zboruri spre și din România. Motivul nu este încă unul clar, relatează observatornews.

Anulările făcute de Blue Air înseamnă pentru agențiile de turism pierderi de zeci de mii de euro, dar și o cursă contra cronometru pentru a căuta alternative. Sunt sute de pasageri care și-au plătit deja biletele de avion și vacanțele. 

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

Roxana Ilinca, director agenție de turism: Nici măcar nu ne anunță faptul că verificăm în fiecare dimineață toate zborurile pasagerilor noștri am văzut cu stupoare că toate erau anulate. (...) În momentul în care îți emiți un voucher de cazare acesta implică niște condiții foarte clare de anulare. (...) Vorbesc în acest moment de peste 80 de mii de euro blocați, iar sumele putem să le recuperăm în 3-6 luni.

Unii pasageri au fost anunțați pe mail, alții au aflat din întâmplare, verificând pe site, relatează sursa citată.

"Zborul trebuia să fie între Nisa și București, deci era zbor de întoarcere și am aflat cu 2 sau trei săptămâni înainte că mi s-a anulat zborul. (...) Acum, a doua amânare care s-a întâmplat. Vrem să plecăm în Olanda. (...) Am primit mail la o zi distanță că zborul de întoarcere se anulează tot așa din motIve operaționale", este citat Alexandru, pasager.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

Alții au fost nevoiți să mai scoată din buzunar câteva sute de euro în plus.

Organizatorii Eurovision, printre cei afectați

Printre păgubiți sunt și organizatorii Eurovision, care aveau bilete rezervate pentru Torino, mai arată sursa citată.

Roxana Ilinca, director agenție de turism: Vor merge fiecare pe câte un aeroport fie pe Bergamo, fie pe Linate, fie pe variantele cu escală, urmând ca de pe aeroport până în Torino să le punem la dispoziție autocare. (...) La fel avem un grup de medici care trebuie să ajungă la un congres medical european, vorbesc undeva la 50 de pasageri care trebuiau să fie pe același zbor.

Într-un răspuns pentru Observator, reprezentanții companiei au transmis că: Luna mai a venit cu o scădere a cererii, iar acest lucru ne obligă să ajustăm capacitatea pentru perioada imediat următoare. Pasagerii vor fi informați de modificările suvernite și vor primi opțiunile disponibile pentru fiecare caz.

Cele mai multe curse anulate erau programate în lunile iunie și iulie spre Bruxelles, Barcelona, Torino și Milano. 

viewscnt
Afla mai multe despre
blue air
curse