ULTIMA ORĂ Un nou semn de repornire a economiei. Ford România redeschide uzina de automobile de la Craiova

ULTIMA ORĂ Un nou semn de repornire a economiei. Ford România redeschide uzina de automobile de la Craiova
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 28 apr 2020

Ford România va reporni uzina din Craiova, pe 4 mai, cu măsuri de protecție a angajaților.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
Criza Coronavirus - două ventilatoare mobile performante au ajuns la medicii din linia întâi în urma donațiilor prin platforma „Donează pentru linia întâi” CITEȘTE ȘI Criza Coronavirus - două ventilatoare mobile performante au ajuns la medicii din linia întâi în urma donațiilor prin platforma „Donează pentru linia întâi”

Ford începe reluarea graduală a producției de vehicule și motoare la principalele sale uzine din Europa, din 4 mai. Acest lucru este valabil si pentru uzina de la Craiova, care își va relua, astfel, activitatea în mod etapizat, într-un singur schimb de lucru, atât în Secția de Producție Vehicule, cât și in cea de Producțe Motoare, cu măsuri de protecție a angajaților.

Producția de vehicule și motoare este planificată să repornească treptat, la principalele fabrici Ford din Europa continentală, începând cu data de 4 mai.

Astfel, producția va fi reluată treptat, începând cu data de 4 mai la fabricile de producție vehicule și motoare din Craiova (România) și Koln (Germania), precum și la uzinele de producție vehicule din Saarlouis (Germania) și Valencia (Spania).

Producția de la Fabrica de Motoare din Valencia, Spania, va fi reluată pe 18 mai, în timp ce data de reluare a producției în fabricile de Motoare Ford din Dagenham și Bridgend, Marea Britanie, va fi confirmată ulterior.

„Odată ce trecem de vârful inițial al pandemiei de coronavirus în Europa, trebuie să ne pregătim pentru noul context, prioritatea principală a planului nostru de ‘revenire la muncă’ fiind legată de implementarea standardelor globale Ford privind distanțarea socială și întărirea protocoalelor de sănătate și siguranță la locul de muncă. Angajații noștri trebuie să știe că facem tot ce putem pentru a le proteja sănătatea”, a declarat Stuart Rowley, președintele Ford Europa.

Brandul de mobilă de lux Rovere Mobili a lansat magazinul online www.rovereshop.ro CITEȘTE ȘI Brandul de mobilă de lux Rovere Mobili a lansat magazinul online www.rovereshop.ro

Producția va începe treptat, acordând prioritate comenzilor clienților, și va crește în următoarele câteva luni, până la reluarea completă a acesteia. Planurile de producție țin cont de disponibilitatea furnizorilor, de restricțiile de circulație națională și de redeschiderea reprezentanțelor de vânzări ale dealerilor Ford pe piețele cheie, precum și de cererea clienților.

„Păstrarea sănătății angajaților este prioritatea noastră în procesul de reluare a producției și de întoarcere la serviciu”, a declarat și Martin Hennig, președinte al Consiliului Sindicatelor Ford. „Împreună cu liderii noștri de sindicat din Europa am agreat luarea de măsuri ample pentru a asigura cea mai bună protecție posibilă pentru angajați, măsuri adiționale celor prevăzute la nivel național și care se aplică în toate fabricile noastre din Europa.”

Va fi implementată o listă cuprinzătoare de standarde globale Ford privind distanțarea socială, inclusiv acțiuni de asigurare a securității și sănătății angajaților din toată Europa, printre care:

•            Orice persoană care intră într-un sediu Ford va fi nevoită să poarte o mască de față furnizată de companie, precum și o vizieră, pentru anumite posturi de lucru din producție, acolo unde nu se poate respecta distanțarea socială

•            Tuturor persoanelor care intră într-o unitate de producție Ford le va fi verificată temperatura corporală cu dispozitive de scanare ce respectă reglementările și restricțiile locale sau naționale

•            Completarea zilnică a unui formular online de autoevaluare a sănătății, care confirmă starea de sănătate și faptul că angajatul este apt de muncă înainte de a intra într-o unitate Ford

INTERVIU Bogdan Hristescu, Director General Regional Euronet World Wide, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Bogdan Hristescu, Director General Regional Euronet World Wide, despre premium în business

•            Reorganizarea zonelor de lucru pentru a asigura respectarea instrucțiunilor privind distanțarea socială și revenirea treptată la lucru pentru a reduce fluxul de angajați din sedii

De asemenea, compania va oferi tuturor angajaților echipamente de protecție personală, „truse de îngrijire”, la locurile lor de muncă. Acestea includ măști pentru față, un termometru reutilizabil și alte obiecte de igienă.

Ford va produce măști de față pentru a fi utilizate în uzinele sale din toată Europa. Măștile de față furnizate de companie vor trebui să fie purtate de către oricine lucrează sau vizitează o unitate Ford, în conformitate cu protocoalele globale ale companiei. Prin fabricarea măștilor de față pentru uz propriu, Ford contribuie la reducerea cererii din lanțurile de aprovizionare pentru echipamentele de protecție personală care sunt necesare serviciilor medicale și altor industrii.

ULTIMA ORĂ Un nou semn de repornire a economiei. Ford România redeschide uzina de automobile de la Craiova

Un număr limitat de angajati au continuat să lucreze în unitățile de producție în ultimele saptămani pentru a asigura și acoperi serviciile critice ale companiei. Începand cu data de 4 mai, și aceste activități vor începe treptat să-si reia cursul și ritmul normal.

FOTO Dell Technologies aduce în România laptopul premiat internațional, XPS 9300 CITEȘTE ȘI FOTO Dell Technologies aduce în România laptopul premiat internațional, XPS 9300

Angajații care nu lucrează în zonele de producție vor începe, de asemenea, să se întoarcă la serviciu treptat, începând cu data de 4 mai, având prioritate cei implicați în planificarea de repornire a producției și în activități critice ale business-ului, sau a căror muncă implică utilizarea unor echipamente specializate, disponibile doar în incinta unității Ford, cum ar fi dispozitivele de testare a vehiculului. Ceilalți angajați, care pot lucra de la distanță, vor continua să lucreze în acest fel, inclusiv acei angajați care lucrează în program „part-time”.

ULTIMA ORĂ Un nou semn de repornire a economiei. Ford România redeschide uzina de automobile de la Craiova

„Acesta este un moment fără precedent pentru operațiunile noastre, dar care dezvăluie totodată nivelul de implicare al angajaților Ford, mulți dintre ei participând în această perioadă la diverse acțiuni de sprijinire a comunităților. Ei au reușit să contribuie la numeroase acțiuni desfășurate în toată Europa și ne dorim ca pe măsură ce reluăm producția, să aducem acest spirit pozitiv la locurile noastre de muncă, punându-l în slujba și în beneficiul clienților noștri”, a spus Rowley.

În plus, Ford Craiova produce propriile viziere, asigurînd un nivel suplimentar de protecție pentru unele operațiuni din cadrul uzinei.

Și Dacia a decis, anterior, repornirea uzinei de la Mioveni. Pe 21 aprilie au început să lucreze primii angajați în Uzina Mecanică, iar pe 4 mai pornește Uzina de Vehicule.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford craiova
repornire uzina ford romania
industria auto coronavirus