VIDEO Imagini de la Mioveni, unde Dacia a reluat parțial producția, pe bază de voluntariat

VIDEO Imagini de la Mioveni, unde Dacia a reluat parțial producția, pe bază de voluntariat
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 apr 2020

 Activitățile de producție la Uzinele Dacia de la Mioveni au fost reluate parțial, începând de marți, pe bază de voluntariat, urmând ca, din data de 4 mai, să fie reluate activitățile în cadrul Uzinei Mecanice și Șasiuri, respectiv Uzinei Vehicule, în departamentul Presaj, a anunțat Grupul Renault România.

Urmărește-ne și pe Google News

Activitatea pe platforma industrială Dacia de la Mioveni a fost reluată astăzi, parțial, la Uzina Mecanica și Șasiuri (Motoare, Cutii de Viteze, Șasiuri, Aluminiu, Logistică) și la Uzina Vehicule, în departamentul Presaj. Producția, asigurată în bază de voluntariat, se desfășoară în condiții de protecție sanitară, de igienă și securitate, potrivit Direcției Comunicare Groupe Renault România.

Au fost desfășurate activități de informare a angajaților, la intrarea în schimb: „În prima zi de lucru, fiecare echipă a fost informată despre măsurile luate de către companie și despre regulile de urmat cu strictețe pentru a proteja sănătatea tuturor angajaților.”

Angajaților li s-au impus mai multe măsuri, în etape, pentru a menține siiguranța din punct de vedere al sănătății:

  • Traseul între domiciliu și locul de muncă, de la accesul în autobuz, până la accesul efectiv la postul de lucru de pe platforma industrială, respectă distanța socială.
  • La sosire, angajaților li se verifică temperatura cu ajutorul unei camere termice.
  • Accesul în interiorul platformei (ex. vestiare, ateliere de lucru, cantină, zone de repaus) se face respectând marcajele vizuale la sol, regulile de igienă și de distanță socială.
  • Toate posturile de lucru sunt dezinfectate, iar angajații poartă măști de protecție.
 Studiu: Unu din trei români ar cumpăra produse de contrabandă CITEȘTE ȘI Studiu: Unu din trei români ar cumpăra produse de contrabandă

Constructorul auto a anunțat întreruperea producției la uzinele din Mioveni din data de 17 martie până pe 5 aprilie, în contextul pandemiei de coronavirus. Pe data de 2 aprilie, compania a prelungit perioada de întrerupere a activității de producție la uzinele Dacia de la Mioveni, "în acord cu partenerii sociali" și "în contextul propagării virusului COVID-19 la nivel global și al evoluției crizei sanitare".

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
mioveni