Air France-KLM va primi un ajutor financiar de până la 11 miliarde de euro din partea guvernelor francez și olandez

Air France-KLM va primi un ajutor financiar de până la 11 miliarde de euro din partea guvernelor francez și olandez
scris 28 apr 2020

Air France-KLM va primi un ajutor financiar de până la 11 miliarde de euro (12 miliarde de dolari) din partea guvernelor francez și olandez, în condițiile în care numeroase companii aeriene riscă să intre în faliment din cauza pandemiei de coronavirus, transmite CNBC.

Guvernul olandez va oferi KLM 2 pânp la 4 miliarde de euro, în timp ce Executivul francez a anunțat un pachet de sprijin de 7 miliarde de euro pentru Air France, scrie News.ro.

Acordul, care încă nu a fost aprobat de autoritățile din domeniul concurenței, include respectarea anumitor condiții.

Bicicleta revine în forță, în condițiile în care Europa vrea să iasă în siguranță din carantină CITEȘTE ȘI Bicicleta revine în forță, în condițiile în care Europa vrea să iasă în siguranță din carantină

KLM nu va putea să plătească dividende sau să acorde bonusuri atâta timp cât va primi sprijin de la stat, iar angajații vor trebui să accepte o reducere a salariilor, potrivit unui comunicat.

Compania aeriană va trebui să adopte, de asemenea, o abordare mai ecologică, de exemplu, prin reducerea numărului de zboruri de noapte.

Acordul vine într-un moment în care industria aeriană se confruntă cu o provocare fără precedent, călătoriile internaționale fiind aduse aproape la zero ca urmare a crizei de sănătate globală.

Asociația Internațională a Transporturilor Aeriene (IATA) a anunțat săptămâna trecută că pierderea potențială de venituri a companiilor aeriene europene din acest an ar putea ajunge la 89 de miliarde de dolari.

IATA a estimat, de asemenea, că cererea din partea pasagerilor ar putea fi cu 55% sub nivelul din 2019 și că aproximativ 6,7 milioane de locuri de muncă ar putea fi în pericol.

Guvernul german negociază la rândul său un pachet de sprijin financiar cu transportatorul aerian Lufthansa.

Vorbind luni la un post de radio german, Peter Altmaier, ministrul economiei, a declarat că Berlinul dorește ca ”firmele mari și importante, care joacă un rol pe piața mondială, să rămână competitive după criză”, potrivit Reuters.

Lufthansa a anunțat joia trecută că veniturile sale au scăzut cu aproape 1,4 miliarde de euro doar în luna martie, din cauza pandemiei. Compania aeriană a mai avertizat că se așteaptă la o ”scădere semnificativă a lichidității în săptămânile următoare”.

În Italia, guvernul a anunțat vineri că în luna iunie va prelua controlul total asupra companiei aeriene Alitalia.

Compania Virgin Atlantic a solicitat, de asemenea, sprijin financiar din partea guvernului britanic, în timp ce EasyJet și-a asigurat un împrumut de 600 de milioane de lire sterline de la Trezoreria britanică, pentru a compensa o parte din șocul economic provocat de coronavirus.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
air france-klm
ajutor