ULTIMA ORĂ Volvo Car, atacată de hackeri. O cantitate de date a fost furată, operațiunile pot fi afectate

ULTIMA ORĂ Volvo Car, atacată de hackeri. O cantitate de date a fost furată, operațiunile pot fi afectate
scris 11 dec 2021

Fișierele constructorului suedez Volvo au fost accesate ilegal de către persoane necunoscute, fiind furate date ale diviziei de cercetare – dezvoltare.

Operațiunile companiei ar putea suferi din cauza unui furt de date pe care compania l-a descoperit. „Un fișier al arhivelor a fost accesat ilegal de o terță parte” anunță compania suedeză deținută de chinezii de la Volvo.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Potrivit primelor informații și investigațiilor derulate de specialiști, „o cantitate limitată a datelor din proprietatea R&D au fost furate pe parcursul accesării”. Cei de la Volvo mai spun că, pe baza informațiilor colectate, „ar putea exista un impact asupra operațiunilor companiei”.

Constructorul suedez a inițiat, imediat după detectarea accesului neautorizat, „contramăsuri de securitate”, incluzând mai mulți pași pentru a preveni accesul repetat la bazele de date. De asemenea, au fost anunțate autoritățile.

România nu ține pasul cu accesul la medicamente. Pacientul român - lipsit de acces la circa 40% dintre produsele inovative folosite în mod curent în vestul Europei. ARPIM lansează un Pact pentru Inovație în Sănătate CITEȘTE ȘI România nu ține pasul cu accesul la medicamente. Pacientul român - lipsit de acces la circa 40% dintre produsele inovative folosite în mod curent în vestul Europei. ARPIM lansează un Pact pentru Inovație în Sănătate

Compania a demarat o investigație proprie și cooperează cu specialiști externi pentru a investiga furtul de proprietate. În același timp, Volvo precizează că nu există informații la acest moment care să evidențieze o posibilă afectare a securității sau siguranței mașinilor clienților săi sau a datelor personale ale acestora.

Volvo a fost deținută integral de chinezii de la Geely, care au cumpărat compania de la Ford, însă pe 29 octombrie a fost listat pe bursa din Stockholm un pachet de acțiuni minoritar. Valoarea acțiunilor a scăzut în prima săpătămână după listare, ulterior fiind înregistrată o creștere rapidă, odată cu anunțul rezultatelor financiare la 10 luni. Vineri, la închiderea bursei, valoarea acțiunilor era 72,92 coroane, cu aproape 12% mai mare decât prețul de listare. Prima reacție a bursei după anunțarea furtului de date se va înregistrat abia luni dimineața.

viewscnt
Afla mai multe despre
volvo
hackeri volvo
furt date volvo