FOTO Ce este indicat că s-ar ascunde în spatele lansării pe piața auto a celor de la Allview

FOTO Ce este indicat că s-ar ascunde în spatele lansării pe piața auto a celor de la Allview
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 dec 2021

Anunțul privind lansarea unui nou automobil electric de către o companie românească a pus pe jar comunitatea pasionaților de automobile electrice din România. Românii interesați au început să comenteze despre posibilitatea ca o firmă românească axată până acum pe telefonie și electronice să asambleze o mașină. În piață, jucătorii susțin că Visual EV, noua companie creată de cei de la Allview, ar urma să importe mașini electrice din China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania românească Allview a anunțat oficial că pe 16 decembrie își va lansa noua linie de business, Visual EV, care se va ocupa cu distribuția de automobile electrice. Deși nu a fost precizat despre ce este vorba, jucătorii din piață susțin că ar urma să importe mașini Skywell, produse în China de compania Skyworth.

4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante CITEȘTE ȘI 4 aspecte importante de luat în considerare atunci când alegeți un ERP pentru hoteluri și restaurante

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Allview nu au răspuns până la acest moment.

Fondată de Huang Hongsheng, compania s-a lansat ca producător de aparatură de telecomunicații în 1989 și, ulterior, de televizoare. Legătura dintre Skyworth și Allview nu este deloc întâmplătoare, pentru că grupul chinez este furnizorul de echipamente electronice pe care Allview le vinde pe piața din România, rebranduite.

FOTO Ce este indicat că s-ar ascunde în spatele lansării pe piața auto a celor de la Allview

Divizia Skyworth Auto și cea de New Energy au stat, în 2017, la baza dezvoltării primului model al grupului, Skywell ET5, un SUV cu dimensiuni medii, ce a fost prezentat oficial la începutul lui 2021. În același an, grupul chinez a început extinderea pe piețele lumii, inclusiv în România, unde automobilul a fost oferit presei auto pentru teste. Între timp, planurile s-au schimbat, astfel încât compania care va importa și distribui modelul pe piața românească va fi chiar Allview.

SURPRIZĂ Visual Fan, care deține brandul Allview, intră pe piața de autovehicule electrice CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Visual Fan, care deține brandul Allview, intră pe piața de autovehicule electrice

Încă nu este foarte clar dacă mașina ce va fi vândută pe piața din România de Visual EV va purta sigla Skywell sau va avea o marcă proprie, dat fiind faptul că modelul a mai fost lansat în Europa și sub alte nume. Altfel spus, practica rebranduirii produselor electronice ar ptuea fi utilizată cu succes și pentru autovehiculele electrice, odată cu intrarea marilor jucători tech pe această piață.

Pe de altă parte, asocierea cu un dealer auto local, Brady, care face parte în prezent din rețeaua Skoda, le oferă celor de la Allview partenerul necesar pentru service și garanții, absolut necesar pentru a putea vinde produsele.

FOTO Ce este indicat că s-ar ascunde în spatele lansării pe piața auto a celor de la Allview

Ce se știe despre mașina Skywell ET5, considerat de producător „primul SUV strategic”: are o lungime de 4,69 metri și o înălțime de 1,69 metri, cu un ampatament de 2,80 metri. Grupul motopropulsor este bazat pe o baterie de 72 kWh, ce asigură o autonomie de 520 km, și un motor de 150 kW, iar nivelul de tehnologie cu care este echipată mașina este foarte ridicat.

Chiar dacă prețul pe piața din China este unul mic, bazat și pe subvențiile pe care le acordă statul pe această piață (puțin peste 20.000 de euro, echivalent), în Europa mașina a fost propusă, la momentul prezentării ei, la peste 40.000 de euro, un preț la care, dacă se aplică și subvenția Rabla, poate genera o problemă pentru mărcile electrice europene existente pe piață.

FOTO Ce este indicat că s-ar ascunde în spatele lansării pe piața auto a celor de la Allview

viewscnt
Afla mai multe despre
allview masini electirce
skywell
skyworth
et5