Un fost director Daimler va fi responsabil pentru integritate și probleme legale la VW

Un fost director Daimler va fi responsabil pentru integritate și probleme legale la VW
scris 16 oct 2015

Volkswagen a numit-o astăzi pe Christine Hohmann-Dennhardt în funcția de director de integritate și probleme legale, o poziție creată ca urmare a scandalului emisiilor poluante, potrivit Reuters.

Christine Hohmann-Dennhardt, în vârstă de 65 de ani, a ocupat în ultimii patru ani această poziție la Daimler și își va începe activitatea la VW de la 1 ianuarie.

Grupul VW este implicat într-un scandal uriaș privind nerespectarea standardelor de mediu, după ce EPA a acuzat Volkswagen că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze în cazul a 482.000 de vehicule diesel vândute în SUA.

Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții Volkwagen, care au arătat că dispozitivul a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa. Dezvăluirile grupului german au condus la demisia directorului general al Volkswagen, Martin Winterkorn, și la lansarea unor investigații în diferite țări.

Astfel, VW riscă să suporte amenzi uriașe în diferite țări, dar și consecințe de natură penală.

Procurorii germani au anunțat vineri înființarea unei echipe speciale, de 20 de persoane, pentru analiza datelor ridicate în urma perchezițiilor la sediul central Volkswagen din Wolfsburg și la alte birouri aparținând grupului auto în cadrul anchetei privind utilizarea dispozitivelor de manipulare a emisiilor de gaze.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
vw
christine hohmann-dennhardt
emisii
daimler
emisii
scandal