Un judecător din SUA a aprobat un acord de 80 de milioane de dolari între Volkswagen, Porsche și deținătorii de vehicule Porsche, într-un proces privind emisiile

Un judecător din SUA a aprobat un acord de 80 de milioane de dolari între Volkswagen, Porsche și deținătorii de vehicule Porsche, într-un proces privind emisiile
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 nov 2022

Un judecător din SUA a acordat aprobarea finală unui acord de acțiune colectivă în valoare de cel puțin 80 de milioane de dolari, pentru a soluționa reclamațiile că Volkswagen și divizia sa Porsche au alterat datele referitoare la emisiile și economia de combustibil pentru 500.000 vehicule Porsche în Statele Unite, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Acordul acoperă vehiculele Porsche din 2005 până în 2020. Proprietarii au acuzat producătorul de automobile că a modificat fizic vehiculele de testare, ceea ce a afectat datele referitoare la emisii și economia de combustibil, scrie News.ro.

VIDEO & FOTO Volvo a prezentat în premieră noul model EX90, „cel mai sigur Volvo din istorie”, echipat cu un „câmp invizibil de protecție” CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Volvo a prezentat în premieră noul model EX90, „cel mai sigur Volvo din istorie”, echipat cu un „câmp invizibil de protecție”

Judecătorul districtual american Charles Breyer a aprobat, de asemenea, o sumă de 24,5 milioane de dolari pentru onorariile și costurile avocaților.

Proprietarii de vehicule eligibile vor primi plăți de la 250 la 1.109 dolari per vehicul.

Porsche nu a comentat imediat, dar în iunie a confirmat acordul și a adăugat că ”nu a recunoscut acuzațiile din aceste proceduri. Acordul are rolul să încheie problema.

Controlul asupra vehiculelor Volkswagen a crescut după ce producătorul german de automobile a dezvăluit în 2015 că a folosit un software sofisticat pentru a evita cerințele privind emisiile la aproape 11 milioane de vehicule diesel din întreaga lume.

VW a soluționat acțiunile penale și civile din SUA provocate de scandalul de înșelăciune pentru mai mult de 20 de miliarde de dolari.

Producătorul auto a pledat vinovat în 2017 pentru fraudă, obstrucționarea justiției și falsificarea declarațiilor.

Conform acordului, proprietarii de vehicule Porsche cu modul de conducere ”Sport+” care au depășit limitele de emisii atunci când sunt conduse în modul respectiv vor primi o sumă suplimentară de 250 de dolari atunci când finalizează actualizări ale software-ului care vor reduce emisiile vehiculelor.

Acordul total din SUA ar putea fi în valoare de 85 de milioane de dolari, în funcție de câte reclamații de vehicule sunt depuse.

Avocații proprietarilor au spus că, începând cu 11 octombrie, aproape 110.000 de cereri au fost depuse, care acoperă aproximativ 100.000 de vehicule și 13.773 de proprietari au adus deja vehicule Sport+ la dealeri pentru actualizări.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
porsche