Un nou caz privind emisiile ilegale de noxe descoperit: Olandezii vor să interzică în UE Jeep Grand Cherokee și Suzuki Vitara, acuzând că folosesc dispozitive ilegale la motoarele diesel

Un nou caz privind emisiile ilegale de noxe descoperit: Olandezii vor să interzică în UE Jeep Grand Cherokee și Suzuki Vitara, acuzând că folosesc dispozitive ilegale la motoarele diesel
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 24 ian 2020

Două automobile, Jeep Grand Cherokee și Suzuki Vitara, echipate cu motoare diesel, încalcă normele de emisii UE și sunt obligate să fie rechemate pentru o remediere sau să fie interzise în Europa. Decizia a fost anunțată de autoritățile de transport din Olanda.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un nou caz privind emisiile ilegale de noxe a fost descoperit de autoritățile olandeze, care au anunțat că modelele Jeep Grand Cherokee și Suzuki Vitara folosesc „strategii de emisii interzise”, ceea ce se traduce prin manipularea emisiilor. De altfel, comunicatul olandezilor precizează că motoarele celor două mașini emit niveluri mai mari de oxizi de azot (NOx) pe șosea decât în condiții de test. Cele două automobile se află sub investigații încă din 2016, un an mai târziu fiind anunțate 16 mașini care încalcă prevederile legale privind emisiile.

Cele două modele anunțate acum folosesc amândouă motoare Fiat Chrysler. Suzuki Vitara are motor Euro 6 (1.6 litri, varianta D16AA), iar Jeep Grand Jerokee vizat are motor Euro 5 (3.0 litri V6). Potrivit RDW, în timpul investigațiilor au fost audiați mai mulți reprezentanți ai celor două companii, inclusiv vicepreședintele Fiat Chrysler responsabil cu dezvoltările de motoare. Inginerii olandezi au descoperit că motoarele au un comportament non-standard, în diferite situații „ceea ce este inacceptabil”. De la Suzuki a mai fost investigat modelul SX4, iar de la Fiat Chrysler - Jeep Wrangler. Acestea două au scăpat de acuzații.

RDW a testat deja în laboratoarele FCA din Italia un software propus pentru instalare pe aceste motoare, inițial, însă se pare că acesta nu funcționează. „Suzuki trebuie să vină cu măsuri adecvate de îmbunătățire, altfel RDW va începe procesul de revocare a aprobării de tip”. De asemenea, pentru Jeep Grand Cherokee s-a început procedura de revocare. Revocarea se aplică pe întreg teritoriul UE, indiferent de care stat membru o inițiază.

ACEA avertizează că piața auto va scădea cu 2% și cere subvenții consistente de la politicieni CITEȘTE ȘI ACEA avertizează că piața auto va scădea cu 2% și cere subvenții consistente de la politicieni

RDW a spus că procurorii vor trebui să stablească dacă este vorba despre o infracțiune sau nu.

Modelele acuzate de manipulare a testelor de emisii nu se mai vând de mai mult timp în Oalnda, însă pe șosele se află un număr considerabil de astfel de mașini, potrivit RDW, care cere rechemarea lor și aplicarea unui software de actualizare, ori scoaterea lor din circulație.

Verificările făcute de RDW au început după ce scandalul VW a devenit public. Au fost verificate 30 de mașini, din care 16 aveau probleme cu emisiile. Celelalte 14 automobile au avut argumente pentru comportamentul nefiresc al motoarelor în timpul testelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
suzuki vitara rechemare
jeep grand cherokee rechemare
motoare diesel suzuki
fiat
revocare aprobare tip