Un nou record de vânzări pentru Porsche. Modelul electric Taycan a egalat vânzările lui 911

Un nou record de vânzări pentru Porsche. Modelul electric Taycan a egalat vânzările lui 911
scris 19 iul 2021

Producătorul de automobile sport Porsche a reușit un nou record de vânzări în primele șase luni ale acestui an, fiind înregistrat astfel cea mai bună jumătate de an din istorie.

Porsche AG, producătorul mașinilor sport cu același nume, a raportat un volum de 153.656 automobile vândute în acest an, în intervalul ianuarie – iunie, reușind o creștere de 31%, una extrem de importantă raportat la evoluția industriei auto globale.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Constructorul german spune că a înregistrat creșteri ale cererii pe toate modelele și în toate regiunile de vânzări din lume, pe care este prezent.

Cel mai vândut model a fost Cayenne, cu 44.050 de unități livrate - cu 20% mai mult decât anul trecut. Macan se află pe locul al doilea, cu 43.618 livrări în primul semestru - o creștere de 27%. Și modelul Taycan, complet electric, a reușit o performanță, cu 19.822 de livrări de vehicule la sfârșitul semestrului, aproape de nivelul înregistrat pe întreg anul 2020. Și modelul cel mai cunoscut din gamă, 911, a avut un rezultat similar, 20.611, și o creștere de 22%. Modelele 718 Boxster și 718 Cayman au fost vândute în 11.922 de unități (plus 33%). Panamera, cu 13.633 de mașini livrate, a înregistrat o creștere de șase procente.

INFOGRAFICE Renault Group a reușit să crească în primele șase luni, cu ajutorul modelelor Dacia CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Renault Group a reușit să crească în primele șase luni, cu ajutorul modelelor Dacia

„Suntem extrem de încântați de nivelul ridicat al cererii pentru mașinile noastre sport - creșterea livrărilor în prima jumătate a anului este peste cea a pieței în general”, a declarat Detlev von Platen, membru pentru vânzări și marketing al Consiliului de conducere al Porsche AG. „Rata electrificării crește în toate regiunile. Această dezvoltare confirmă calea pe care am urmat-o cu strategia noastră. În Europa, aproximativ 40% din mașinile livrate în prezent au un motor electric - modele pur electrice sau hibrid plug-in. Prioritatea noastră continuă să fie împlinirea visurilor clienților noștri”.

Statele Unite au înregistrat o creștere deosebit de puternică, de 50%, cu 36.326 de unități livrate pe această piață. China rămâne cea mai mare piață unică, cu 48.654 de unități livrate în prima jumătate a anului și o creștere de 23%.

În Europa, Porsche a înregistrat, de asemenea, un plus de 25%, cu 40.435 de unități livrate. În Germania, avansul a fost de 22%, 13.094 de vehicule fiind livrate în lunile care au trecut din 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
vanzari porsche
livrari porsche taycan