Un nou record de vânzări pentru Porsche. Modelul electric Taycan a egalat vânzările lui 911

Un nou record de vânzări pentru Porsche. Modelul electric Taycan a egalat vânzările lui 911
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 iul 2021

Producătorul de automobile sport Porsche a reușit un nou record de vânzări în primele șase luni ale acestui an, fiind înregistrat astfel cea mai bună jumătate de an din istorie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Porsche AG, producătorul mașinilor sport cu același nume, a raportat un volum de 153.656 automobile vândute în acest an, în intervalul ianuarie – iunie, reușind o creștere de 31%, una extrem de importantă raportat la evoluția industriei auto globale.

Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie CITEȘTE ȘI Digitalizarea a devenit o prioritate și pe piața imobiliară. Sectorul proptech este propulsat de pandemie

Constructorul german spune că a înregistrat creșteri ale cererii pe toate modelele și în toate regiunile de vânzări din lume, pe care este prezent.

Cel mai vândut model a fost Cayenne, cu 44.050 de unități livrate - cu 20% mai mult decât anul trecut. Macan se află pe locul al doilea, cu 43.618 livrări în primul semestru - o creștere de 27%. Și modelul Taycan, complet electric, a reușit o performanță, cu 19.822 de livrări de vehicule la sfârșitul semestrului, aproape de nivelul înregistrat pe întreg anul 2020. Și modelul cel mai cunoscut din gamă, 911, a avut un rezultat similar, 20.611, și o creștere de 22%. Modelele 718 Boxster și 718 Cayman au fost vândute în 11.922 de unități (plus 33%). Panamera, cu 13.633 de mașini livrate, a înregistrat o creștere de șase procente.

INFOGRAFICE Renault Group a reușit să crească în primele șase luni, cu ajutorul modelelor Dacia CITEȘTE ȘI INFOGRAFICE Renault Group a reușit să crească în primele șase luni, cu ajutorul modelelor Dacia

„Suntem extrem de încântați de nivelul ridicat al cererii pentru mașinile noastre sport - creșterea livrărilor în prima jumătate a anului este peste cea a pieței în general”, a declarat Detlev von Platen, membru pentru vânzări și marketing al Consiliului de conducere al Porsche AG. „Rata electrificării crește în toate regiunile. Această dezvoltare confirmă calea pe care am urmat-o cu strategia noastră. În Europa, aproximativ 40% din mașinile livrate în prezent au un motor electric - modele pur electrice sau hibrid plug-in. Prioritatea noastră continuă să fie împlinirea visurilor clienților noștri”.

Statele Unite au înregistrat o creștere deosebit de puternică, de 50%, cu 36.326 de unități livrate pe această piață. China rămâne cea mai mare piață unică, cu 48.654 de unități livrate în prima jumătate a anului și o creștere de 23%.

În Europa, Porsche a înregistrat, de asemenea, un plus de 25%, cu 40.435 de unități livrate. În Germania, avansul a fost de 22%, 13.094 de vehicule fiind livrate în lunile care au trecut din 2021.

viewscnt
Afla mai multe despre
vanzari porsche
livrari porsche taycan