VIDEO & FOTO Primul Aston Martin plug-in hybrid, Valhalla, are aproape 1.000 CP

VIDEO & FOTO Primul Aston Martin plug-in hybrid, Valhalla, are aproape 1.000 CP
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 iul 2021

Aston Martin a lansat în sfârșit primul său automobil plug-in hybrid, pentru a ține pasul cu reglementările europene privind emisiile. Noul model, botezat Valhalla, are aproape 1.000 de cai putere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aston Martin, care de aproximativ un an are o nouă structură a acționarilor și o nouă conducere, a prezentat noul său model Valhalla, echipat cu o motorizare hibridă și cu baterie ce permite încărcarea la priză. Puterea totală a noului model este de 937 CP, ceea ce îl face unul dintre cele mai performante automobile de serie.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Aston Martin Valhalla va începe producția și livrările pentru acest model abia peste doi ani.

VIDEO & FOTO Primul Aston Martin plug-in hybrid, Valhalla, are aproape 1.000 CP

„Lansarea lui Valhalla demonstrează angajamentul Aston Martin de a construi o gamă de mașini excepțional cu motor central, orientate către șofer”, a declarat președintele și acționarul principal Lawrence Stroll.

2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

Aston Martin beneficiază de o colaborare tot mai strânsă cu Mercedes-Benz, de la care a preluat motorizarea hibrid, bazată pe un V8 de 4.0 litri twin-turbo, asociat cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte. Controlul acestora se face printr-o cutie automată cu dublu ambreiaj, cu 8 trepte.

Viteza maximă anunțată de producător este de 350 km/h, cu o accelerație de la 0 la 100 km/h de numai 2,5 secunde.

VIDEO & FOTO Primul Aston Martin plug-in hybrid, Valhalla, are aproape 1.000 CP

Comisia Europeană a cerut oficial oprirea vânzărilor de mașini cu benzină și diesel, în 2035 CITEȘTE ȘI Comisia Europeană a cerut oficial oprirea vânzărilor de mașini cu benzină și diesel, în 2035

Prețul estimat pentru acest model este de aproape 800.000 de euro, fiind un competitor direct pentru modelul Ferrari Stradale SF90, care generează 986 CP, tot un plug-in hybrid.

Aston Martin Valhalla are o greutate redusă, ținta companiei fiind să scadă sub 1,55 tone, structura fiind realizată în mare parte din fribră de carbon, ceea ce îi asigură un raport putere/greutate excelent. Aerodinamica sa este inpsirată din tehnologia Formula 1, competiție în care Aston Martin performează cu modele proprii.

Compania britanică a anunțat și planurile sale de electrificare, care vizeaxă ca până în 2024 până la un sfert din mașinile vândute să fie electrificate. Asta înseamnă că vor fi echipate cu motoare PHEV, dat fiind faptul că pentru moment marca nu are în dezvoltare un model electric.

VIDEO & FOTO Primul Aston Martin plug-in hybrid, Valhalla, are aproape 1.000 CP

Marca se pregătește să mai lanseze o versiune PHEV a SUV-ului DBX.

Parteneriatul Aston Martin cu Mercedes-Benz, care a adus germanilor un pachet de 20% din totalul companiei, este cel care va permite lansarea de modele electrificate. Compania Daimler va livra propulsoare și sisteme hibride astfel încât Aston Martin să poată ține pasul cu legislația europeană. Tot Mercedes va livra și propulsia electrică pe care Aston Martin intenționează să o introducă pe primul model complet electric al mărcii peste aproximativ 5 ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
aston martin valhalla
aston martin phev
ferrari