United Airlines și Alaska Airlines au reluat zborurile cu avioane Boeing 737 MAX 9, după finalizarea inspecțiilor

United Airlines și Alaska Airlines au reluat zborurile cu avioane Boeing 737 MAX 9, după finalizarea inspecțiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2024

Oprite după un incident de zbor, cursele aviatice cu aparatele Boeing 737 MAX 9 sunt reluate de 2 mari company aeriene americane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

United Airlines și Alaska Airlines au reluat o parte din zborurile cu avioane Boeing 737 MAX 9, după finalizarea inspecțiilor de calitate, necesare după desprinderea unui panou de ușă a unei aeronave a operatorului Alaska Airlines, în timpul zborului, la începutul acestei luni, transmite Reuters, preluată de News.ro.

Alaska Airlines a finalizat inspecțiile la un prim grup de avioane Boeing 737 MAX 9, ceea ce i-a permis să reia folosirea acestora. United Airlines a început utilizarea avioanelor sale Boeing 737 MAX 9 sâmbătă, pentru zborurile de

FOTO Premieră mondială pentru noul Porsche Macan CITEȘTE ȘI FOTO Premieră mondială pentru noul Porsche Macan

United a declarat că primul zbor MAX 9 cu pasageri la bord, după 6 ianuarie, a plecat din Newark cu destinația Las Vegas în jurul orei 10:30 ET (1530 GMT), cu 175 de pasageri și șase membri ai echipajului. Transportatorul cu sediul în Chicago se așteapta ca mai multe zboruri de pasageri să opereze sâmbătă cu avioane MAX 9.

Alaska Airlines a reluat zborurile unora dintre avioanele MAX 9 vineri după-amiază, începând cu zborul 1146 de la Seattle la San Diego. Alaska Airlines a declarat că a început inspecțiile primelor sale MAX 9 miercuri seara, după ce Administrația Federală a Aviației a aprobat criteriile de inspecție.

”Ne așteptăm ca inspecțiile la 737-9 MAX să fie finalizate până la sfârșitul săptămânii viitoare, permițându-ne să operam programul nostru complet de zbor”, a spus compania aeriană, adăugând că inspecțiile durează aproximativ 12 ore per aeronavă.

FOTO VW a dezvăluit Golf 8 facelift, ultimul pas înainte de dispariția acestui model CITEȘTE ȘI FOTO VW a dezvăluit Golf 8 facelift, ultimul pas înainte de dispariția acestui model

După aterizarea zborului Alaska Airlines, președintele Boeing Commercial Airlines, Stan Deal, a publicat o scrisoare către angajați în care afirmă că echipa ”a lucrat cu sârguință” pentru a crea criterii de inspecție care să permită repunerea în funcțiune a aeronavelor, iar Boeing se află acum în proces de evaluare ”a sutelor” de idei prezentate de angajați pentru îmbunătățirea calității.

”Accentul nostru pe termen lung este pe îmbunătățirea calității noastre, astfel încât să putem recâștiga încrederea clienților noștri, a autorităților noastre de reglementare și a publicului zburător. Avem aceste probleme și le vom corecta

O aeronavă a Copa Airlines a devenit primul avion MAX 9 care a revenit în funcțiune, joi. Alaska Airlines și United Airlines, cei doi transportatori americani care folosesc avioane MAX 9, au anulat mii de zboruri în această lună, de la consemnarea la sol a 171 MAX 9, pe 6 ianuarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
united airlines
alaska airlines
boeing