UPDATE CEO-ul Opel, Karl-Thomas Neumann, a demisionat

UPDATE CEO-ul Opel, Karl-Thomas Neumann, a demisionat
scris 12 iun 2017

Karl Thomas Neumann și-a înaintat azi demisia din funcția de CEO Opel, la scurt timp după apariția unor informații despre posibilitatea de a face acest gest în AGA din 22 iunie. În locul său a fost deja numit Michael Lohscheller, CFO al Opel AG.

Știrea inițială

Informații despre o posibilă demisie a lui Karl Neumann, șeful Opel, au bulversat activitatea companiei, după ce, nu cu mult timp în urmă, atât el, cât și Carlos Tavares, șeful PSA, dăduseră asigurări că va continua să conducă destinele Opel AG și sub umbrela Peugeot-Citroen.

Informațiile au apărut în Frankfurter Allgemeine, publicație care nu citează nicio sursă. Presa de specialitate a comentat însă faptul că ar putea fi vorba despre nemulțumirea lui Neumann față de barierele pe care conducerea PSA le pune în viitorul electric al Opel.

Pe 22 iunie, va avea loc adunarea generală a managementului Opel, iar atunci arurma ca Neumann să anunțe decizia sa. Pe de altă parte, însă, este posibil ca gestul să fie unul de presiune asupra noii conduceri de a lăsa proiectele electrice să se dezvolte în continuare la Opel, fără restricții.

Reprezentanții Opel nu au făcut nicio declarație oficială în legătură cu această informație.

Karl Neumann a fost instalat în funcția de CEO al Opel în 2013, după ce părăsise Volkswagen în urma unor restructurări de funcții.

FOTO Opel a prezentat oficial SUV-ul Grandland X. Lansarea comercială va avea loc în septembrie, la Frankfurt CITEȘTE ȘI FOTO Opel a prezentat oficial SUV-ul Grandland X. Lansarea comercială va avea loc în septembrie, la Frankfurt

După ce au anunțat, în luna martie, achiziția mărcilor Opel și Vauxhall de la General Motors, șefii PSA Group au declarat că Neumann va rămâne în poziția de CEO al companiei și va continua să dezvolte proiectele începute. La fel, Karl-Thomas Neumann a afirmat că dorește să conducă Opel și mai departe, pentru că are încredere în PSA Group.

Săptămâna trecută, Opel a confirmat o altă informație, potrivit căreia vânzarea companiei, pentru suma de 2,2 miliarde euro, ar urma să se închidă pe 31 iulie, deoarce toate demersurile și acordurile cu sindicatele au fost semnate. 

viewscnt
Afla mai multe despre
opel
neumann
psa