Vânzarea Opel către PSA Group s-ar putea încheia pe 31 iulie. GM a semnat toate acordurile pentru protejarea joburilor

Vânzarea Opel către PSA Group s-ar putea încheia pe 31 iulie. GM a semnat toate acordurile pentru protejarea joburilor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 iun 2017

Vânzarea Opel către PSA Group ar putea să fie finalizată mai devreme decât era prevăzut, datorită înțelegerilor încheiate de vânzător, General Motors, cu sindicatele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Procesul de vânzare a Opel a fost anunțat în martie și avea ca termen de închidere sfârștiul acestui an, fiind necesare o serie de demersuri și discuții în detaliu pentru care toate elementele să fie acceptate de ambele părți, dar și de terți implicați în acest proces. Una dintre entitățile direct interesate au fost sindicatele Opel, care aveau nevoie de o serie de acorduri din partea GM și PSA pentru a li se garanta menținerea joburilor. Potrivit unei declarații făcute de reprezentanții General Motors, acordurile care o priveau au fost semnate, iar ținta de închidere a tranzacției este acum 31 iulie.

Vânzarea anunțată de PSA și GM cuprinde mărcile Opel și Vauxhall, uzinele acestor două mărci din Europa și centrele de dezvoltare și se ridică la valoarea de 2,2 miliarde euro.

Afacerea Opel: Carlos Tavares, CEO PSA: Nu vom închide nicio fabrică, nu tăiem joburi, nu schimbăm poziționarea brandurilor CITEȘTE ȘI Afacerea Opel: Carlos Tavares, CEO PSA: Nu vom închide nicio fabrică, nu tăiem joburi, nu schimbăm poziționarea brandurilor

Între timp, pentru a simplifica demersurile de vânzare, Adam Opel AG, al cărei unic acționar este încă General Motors, a fost transformată în Gmbh, adică societate cu răspundere limitată. Aceasta a fuzionat apoi cu Opel Group Gmbh, care fusese înființată în 2014 și care cuprindea operațiunile GM în Europa. Noua societate care a luat naștere se numește Opel Automobile Gmbh, conține toate operațiunile Opel și Vauxhall, toate drepturile și toate obligațiile privind fodurile de pensii. Aceasta va face, practic, obiectul vânzării către PSA Group. 

viewscnt
Afla mai multe despre
opel
gm
psa