Uzina Renault de la Batilly a stabilit un nou record de producție în 2015

Uzina Renault de la Batilly a stabilit un nou record de producție în 2015
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 dec 2015

Uzina Renault de la Batilly, Franța, unde sunt fabricate vehicule utilitare atât sub marca proprie, cât și sub mărcile Nissan și General Motors, a stabilit în acest an un nou record de producție, a anunțat vineri proprietarul Dacia. Un număr de 123.375 de autoutilitare au ieșit pe porțile uzinei din nord-estul Franței, depășind producția record de 123.202 unități înregistrată în 2006.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Totodată, a fost doborât recordul de producție pentru furgoneta Renault Master, aflată la a treia generație. Autoutilitara este fabricată în exclusivitate la Batilly, iar producția din acest an s-a situat la 85.208 unități, potrivit unui comunicat al Renault.

Precedentul record a fost stabilit în 2000, când au fost produse 82.121 furgonete Master. De la inaugurarea uzinei, în 1980, și până în prezent, au fost fabricate peste 2,2 milioane de vehicule Renault Master.

Pe lângă modelul Master, la uzina de la Batilly au mai fost fabricate în acest an 21.792 de autoutilitare sub marca General Motors, 12.500 de camioane Renault Trucks și 6.965 autoutilitare Nissan.

Grupul francez Renault a preluat compania Automobile Dacia în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto low-cost din Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
batilly
productie
record
master
autoutilitare