Consiliul UE a aprobat standarde mai stricte de emisii de dioxid de carbon pentru autoturisme si camionete

Consiliul UE a aprobat standarde mai stricte de emisii de dioxid de carbon pentru autoturisme si camionete
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 apr 2019

Consiliul Uniunii Europene a aprobat luni standarde stricte de emisii de dioxid de carbon pentru autoturisme și camionete, fiind astfel mai aproape de îndeplinirea obiectivelor sale în materie de climă, a anunțat, luni, Ministerul Transporturilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Scopul regulamentul adoptat luni de Consiliu este să garanteze că, din 2030, autoturismele noi vor emite, în medie, cu 37,5% mai puțin CO2, iar camionetele noi, în medie, cu 31% mai puțin CO2 comparativ cu nivelurile din 2021, scrie Agerpres.

VIDEO Cel mai mare avion din lume, care va lansa vehicule spațiale, a efectuat primul său zbor, în deșertul Mojave din California CITEȘTE ȘI VIDEO Cel mai mare avion din lume, care va lansa vehicule spațiale, a efectuat primul său zbor, în deșertul Mojave din California

"Între 2025 și 2029, atât autoturismele, cât și camionetele vor avea obligația de a emite cu 15% mai puțin CO2. Acestea sunt obiectivele privind întregul parc de vehicule de la nivelul UE. Eforturile de reducere a emisiilor de CO2 se vor distribui între producători pe baza masei medii a parcului lor de vehicule", se arată în comunicat.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
emisii de dioxid de carbon
consiliul ue