Consiliul UE a aprobat standarde mai stricte de emisii de dioxid de carbon pentru autoturisme si camionete

Consiliul UE a aprobat standarde mai stricte de emisii de dioxid de carbon pentru autoturisme si camionete
scris 15 apr 2019

Consiliul Uniunii Europene a aprobat luni standarde stricte de emisii de dioxid de carbon pentru autoturisme și camionete, fiind astfel mai aproape de îndeplinirea obiectivelor sale în materie de climă, a anunțat, luni, Ministerul Transporturilor.

Scopul regulamentul adoptat luni de Consiliu este să garanteze că, din 2030, autoturismele noi vor emite, în medie, cu 37,5% mai puțin CO2, iar camionetele noi, în medie, cu 31% mai puțin CO2 comparativ cu nivelurile din 2021, scrie Agerpres.

VIDEO Cel mai mare avion din lume, care va lansa vehicule spațiale, a efectuat primul său zbor, în deșertul Mojave din California CITEȘTE ȘI VIDEO Cel mai mare avion din lume, care va lansa vehicule spațiale, a efectuat primul său zbor, în deșertul Mojave din California

"Între 2025 și 2029, atât autoturismele, cât și camionetele vor avea obligația de a emite cu 15% mai puțin CO2. Acestea sunt obiectivele privind întregul parc de vehicule de la nivelul UE. Eforturile de reducere a emisiilor de CO2 se vor distribui între producători pe baza masei medii a parcului lor de vehicule", se arată în comunicat.

 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
emisii de dioxid de carbon
consiliul ue