Vânzările Aston Martin către dealeri au crescut, dar profitul a fost afectat de întârzierile livrărilor de automobile Valkyrie

Vânzările Aston Martin către dealeri au crescut, dar profitul a fost afectat de întârzierile livrărilor de automobile Valkyrie
scris 8 ian 2022

Vânzările Aston Martin către dealeri au crescut cu 82% în 2021, dar producătorul britanic de automobile de lux anticipează un profitul anual ajustat din operațiuni de bază mai mic, din cauza întârzierilor livrărilor de automobile sport Valkyrie, în ediție limitată, transmite Reuters.

În trimestrul patru Astron Martin a livrat 10 mașini Valkyrie, mai puține decât planificase inițial, scrie News.ro.

Ministrul Mediului a anunțat data la care începe programul \ CITEȘTE ȘI Ministrul Mediului a anunțat data la care începe programul "Rabla" 2022

Aston Martin, automobilul preferat de agentul secret britanic de ficțiune James Bond,  anticipează un profit anual ajustat din operațiuni de bază de circa 15 milioane de lire sterline, sub așteptările inițiale.

Cu toate acestea, compania a precizat că automobilele Valkyrie care nu au fost încp livrate au fost alocate deja clienților, care au plătit avansuri semnificative.

Pe ansamblu, compania a vândut anul trecut 6.182 de automobile, datorită cererii petnru primul cău vehicul sport utilitar, DBX.

Joi, un alt prodsucător britanic de mașini de lux, Bentley, a raportat un an record, cu un avans al vînzărilor sale la nivel global de 31%.

De la listarea sa la bursă în 2018, acțiunile Aston Martin au scăzut cu circa 30%, iar compania a consumat numerar, determinîndu-l pe președintele miliardar Lawrence Stroll să cumpere o participație la companie, în cadrul planurilor acesteia de a atrage fonduri.

Astron Martin a mai anunțat că balanța sa de numerar de la sfrârșitul anului 2021 era de circa 420 de milioane de lire, mai ridicată decât anticipa anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
valkyrie
aston martin