Vânzările de automobile în China au scăzut prima dată în ultimii 20 de ani

Vânzările de automobile în China au scăzut prima dată în ultimii 20 de ani
scris 9 ian 2019

Locomotiva industriei auto mondiale începe să meargă în marșarier, în condițiile în care vânzările de automobile în China au înregistrat prima scădere anuală după mai mult de două decenii de creștere, iar o nouă scădere este preconizată pentru 2019, transmite Bloomberg.

Vânzările înregistrate pe cea mai mare piață auto din lume au scăzut cu 6% în 2018, până la 22,7 milioane de unități, primul declin anual înregistrat în ultimele două decenii, a anunțat miercuri China Passenger Car Association (PCA). Războiul comercial și scăderea acțiunilor companiilor chineze i-au descurajat pe cumpărători, ceea ce înseamnă noi probleme pentru o industrie care se confruntă deja cu semnale de alarmă la nivel mondial scrie Agerpres.

Air France KLM: Peste 100 de destinații intercontinentale mai ieftine cu până la 40% CITEȘTE ȘI Air France KLM: Peste 100 de destinații intercontinentale mai ieftine cu până la 40%

Constructorii, care în ultimele decenii au cheltuit miliarde de dolari pentru a construi uzine în China, se întreabă acum când va reveni piața pe creștere. Continuarea extinderii capacităților de producție riscă să împovăreze companiile cu capacități în exces, în timp ce o abordare mult prea prudentă ar afecta posibilitatea companiilor de a profita de o eventuală revenire.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
china
masini