Vânzările de autovehicule au urcat la un volum record

Vânzările de autovehicule au urcat la un volum record
scris 8 aug 2018

Vânzările de autovehicule în primele șase luni ale anului au urcat la un volum record, potrivit datelor preliminare, în special datorită vânzărilor accelerate de SUV-uri.

Piața globală de autovehicule a ajuns la un volum de 44 de milioane de unități, după cum arată primele date colectate de Jato Dynamics, în urma unei creșteri de 3,6% față de volumul de anul trecut. Estimările pentru finalul acestui an sunt optimiste, cu o valoare ce se va apropia de 90 de milioane de autombile. Segmentul cel mai vândut în acest an a fost cel al SUV-urilor, care a înregistrat cel mai mare avans față de 2017, ocupând deja peste 35% din piață.

Acesta este urmat de segmentul compact, în scădere ușoară, altădată cel mai vândut segment de mașini.

Surpriză: Ford EcoSport a depășit Dacia Duster în Germania CITEȘTE ȘI Surpriză: Ford EcoSport a depășit Dacia Duster în Germania

Cele mai multe vehicule au fost vândute de grupul VW, circa 5,75 milioane de vehicule, urmat de Alianța Renault Nissan Mitsubishi, cu circa 5,6 milioane de vehicule, și Toyota, cu aproximativ 5,2 milioane de unități.

În 2017, au fost înregistrate 86,05 milioane de vehicule noi la nivel global, cu peste 2 procente mai multe decât în anul anterior. Cele mai mari piețe au fost China, cu aproape 26 milioane de vehicule, Europa, cu 21 milioane unități, și America de Nord, cu 20,9 milioane de vehicule.

viewscnt
Afla mai multe despre
piata auto
vanzari globale masini
cele mai vandute marci