Vânzările de mașini noi în Marea Britanie, cel mai redus nivel înregistrat din ultimii 23 de ani. Dacia - scădere cu aproape 27%

Vânzările de mașini noi în Marea Britanie, cel mai redus nivel înregistrat din ultimii 23 de ani. Dacia - scădere cu aproape 27%
scris 6 oct 2021

Vânzările de mașini noi în Marea Britanie au scăzut cu 34,4% luna trecută, la 215.312 vehicule, cel mai redus nivel înregistrat în septembrie din ultimii 23 de ani, din cauza deficitului de semiconductori și a impactului pandemiei, a anunțat Asociația Producătorilor și Comercianților de Automobile din Regatul Unit (SMMT), transmite Reuters.

În septembrie, Dacia a vândut 3.867 de vehicule pe piața britanică, în scădere cu 26,52% față de perioada similară din 2020, când a înmatriculat 5.263 de unități, scrie Agerpres.

UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes CITEȘTE ȘI UTILBEN, povestea unei afaceri de familie care a devenit o companie de succes

În topul celor mai bine vândute modele în septembrie se află Tesla Model 3, Vauxhall Corsa, BMW 3 Series, Toyota Yaris și Nissan Qashqai.

În septembrie, cota de piață a vehiculelor pe benzină și diesel s-a redus la 43,8% și, respectiv, 5% (de la 53,8% și, respectiv, 14,3% în septembrie 2020), în timp ce cota de piață a vehiculelor electrice a urcat la 15,2%, de la 6,7%.

VIDEO PROFIT LIVE Startarium Re:Build: Cum s-au adaptat micii antreprenori din agribusiness, afectați de problemele HoReCa CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Startarium Re:Build: Cum s-au adaptat micii antreprenori din agribusiness, afectați de problemele HoReCa

"Cifrele din septembrie sunt extrem de dezamăgitoare și arată noi dovezi ale impactului pandemiei asupra sectorului auto. Sunt necesare investiții publice masive în facilități de reîncărcare, pentru a ține pasul cu cererea în creștere pentru vehicule electrice", a afirmat directorul general al SMMT, Mike Hawes.

În primele nouă luni din 2021, vânzările de mașini noi în Regatul Unit au urcat cu 5,9%, la 1,316 milioane de vehicule.

În perioada ianuarie-septembrie 2021, Dacia a vândut 13.267 de vehicule pe piața britanică, în scădere cu 19,27% față de perioada similară din 2020, când a înmatriculat 16.434 unități.

În topul celor mai bine vândute modele în primele nouă luni din acest an se află Vauxhall Corsa, Wolkswagen Golf, Ford Fiesta, Ford Puma și Mercedes-Benz A-Class.

SMMT se așteaptă acum ca în 2021 să fie vândute 1,82 milioane de mașini noi, față de un nivel de 1,86 milioane previzionat în iunie.

Marea Britanie rămâne a doua mare piață auto din Europa, în urma Germaniei, dar înaintea Franței, Italiei și Spaniei.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
marea britanie