Vard construiește în România coca unui vas de expediție de lux pentru o companie germană din grupul TUI

Vard construiește în România coca unui vas de expediție de lux pentru o companie germană din grupul TUI
scris 4 iul 2018

Grupul norvegian Vard va construi în România coca unei nave de expediție de lux pentru compania germană Hapag-Lloyd Cruises, parte a TUI Group, cel mai mare jucător din turism la nivel global.

Noua navă de expediție va face parte din seria Hapag-Lloyd Cruises HANSEATIC, împreună cu cele două nave pe care Vard le are deja în construcție pentru compania din Germania.

Vasul va avea aproximativ 16.000 de tone, o lungime de aproximativ 139 de metri și o lățime de 22 de metri. Nava are șapte punți pentru pasageri, cu o capacitate de cazare pentru 230 pasageri în 120 de cabine și apartamente.

FOTO Prima imagine a VW T-Cross, rivalul Daciei Duster, cu un preț mai mic și dimensiuni reduse CITEȘTE ȘI FOTO Prima imagine a VW T-Cross, rivalul Daciei Duster, cu un preț mai mic și dimensiuni reduse

Coca va fi construită în România, livrarea fiind programată la Vard Langsten, în Norvegia, în prima parte a anului 2021.

Vard operează două șantiere în România, la Tulcea și Brăila. Compania norvegiană este deținută în proporție de 86,81% de grupul italian Fincantieri, al patrulea cel mai mare constructor de nave din lume.

Contractul cu Hapag-Lloyd Cruises, a cărui activare stă sub rezerva ridicării anumitor condiții, a fost anunțat la aproximativ o săptămână după ce norvegienii au semnat un contract în valoare de peste 5 miliarde de coroane norvegiene (circa 530 milioane euro) cu Garda de Coastă a Norvegiei pentru construcția a trei vase de coastă. Cocile celor trei vase vor fi construite la șantierul din Tulcea.

În aprilie, Vard a obținut un contract de 170 milioane de euro de la producătorul italian de cabluri Prysmian Group, prezent și în România, pentru construcția unui vas avansat de poziționare a cablurilor subacvatice. Coca va fi construită, de asemenea, la Tulcea.

viewscnt
Afla mai multe despre
vard
nava expeditie
hapag lloyd cruises
contract
coca