Renault anunță o ofertă obligatorie de achiziție de acțiuni AVTOVAZ, pentru participațiile minoritare

Renault anunță o ofertă obligatorie de achiziție de acțiuni AVTOVAZ, pentru participațiile minoritare
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 iul 2018

Renault a lansat o ofertă obligatorie pentru acționarii minoritari ai AVTOVAZ, compania care deține marca Lada în Rusia. Anterior, Renault ajusese la un nivel de peste 75% din acțiuni, direct și prin intermediul Alliance Rostec.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Renault a făcut o ofertă de achiziție a acțiunilor de la acționarii minoritari, fiind obligată de legislația din Rusia, în urma achizițiilor anterioare făcute. Renault a cumpărat anul trecut cele 9,15% acțiuni pe care le deținea Nissan în cadrul AVTOVAZ, prin intermediul Alliance Rostec Auto BV. Aceasta din urmă este o societate pe acțiuni înregistrată în Olanda, în care acționari erau Renault (82,45%) și Rostec, companie rusă de stat (17,55%).

Alianța a ajuns în acest an la 64,6% din AVTOVAZ, restul de 35,4% aparținând direct Rostec.  Acum, procentul de acțiuni a urcat la 83,5%, ca urmare a conversiei unor active neprofitabile în acțiuni.

Seful VW Group, Herbert Diess, spune că a fost șocat de arestarea lui Rupert Stadler, CEO-ul Audi CITEȘTE ȘI Seful VW Group, Herbert Diess, spune că a fost șocat de arestarea lui Rupert Stadler, CEO-ul Audi

Acționarul minoritar Rostec este o companie deținută de statul rus care are ca principal scop dezvoltarea, producția și exportul de produse civile și mitare industriale”, potrivit descrierii oficiale. Compania are o structură de tip holding și deține aproximativ 700 de organizații, din care nouă formează un holding militar. Potrivit datelor oficiale, veniturile Rostec în 2016 s-au ridicat la 1.266 trilioane ruble.

Șeful AVTOVAZ, companie care produce mașini LADA pe platforma Logan, este, începând din luna mai, Yves Caracatzanis, cel care a condus anterior Automobile Dacia S.A.

Potrivit anunțului Renault, oferta va fi de 12,4 ruble pe acțiune, respectiv 12,2 ruble acțiunile preferențiale, și va fi disponibilă până pe 10 septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
avtovaz
lada