Vard Brăila va construi un trauler pentru compania norvegiană Havfisk, contract de peste 41 milioane euro

Vard Brăila va construi un trauler pentru compania norvegiană Havfisk, contract de peste 41 milioane euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 12 apr 2018

Șantierul Vard Brăila va construi corpul unei nave de pescuit de tip trauler pentru compania norvegiană Havfisk, parte a unui contract de circa 400 de milioane de coroane norvegiene (41,6 milioane euro) obținut de proprietarul șantierului, constructorul norvegian de nave Vard.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vasul, a cărui livrare este estimată pentru începutul anului 2020, va fi primul trauler de pupa din lume cu un sistem integrat de stocare a energiei, alcătuit din propulsie diesel mecanică/diesel electrică și baterii, potrivit Vard.

Noua navă va avea lungimea de 80 metri și lățimea de 17 metri, designul fiind similar celui folosit pentru traulerul Nordtind comandat anterior de Havfisk.

EXCLUSIV Tarom face un prim pas spre eficientizare, cu un sistem IT care va trimite pasagerilor mesaje la maximum 10 minute după aterizare, le va propune oferte personalizate și va monitoriza tarifele altor operatori CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Tarom face un prim pas spre eficientizare, cu un sistem IT care va trimite pasagerilor mesaje la maximum 10 minute după aterizare, le va propune oferte personalizate și va monitoriza tarifele altor operatori

Construcția va fi finalizată la șantierul Vard Soviknes, din Norvegia.

Până în prezent, Vard a construit și livrat patru vase de pescuit pentru Havfisk, cel mai mare operator de traulere din Norvegia, cu o flotă de 10 astfel de vase de pescuit.

Vard este unul dintre principalii constructori de nave din lume, operând 9 șantiere cu peste 9.000 de angajați, în Norvegia, România, Brazilia și Vietnam. Compania este deținută în proporție de 79,69% de grupul italian Fincantieri, al patrulea cel mai mare constructor de nave.

Săptămâna trecută, compania a semnat o scrisoare de intenție cu Viking Cruises pentru proiectarea și construcția a două nave de croazieră, cocile urmând să fie construite la șantierul din Tulcea.

viewscnt
Afla mai multe despre
vard braila
trauler
havfisk
comanda
coca
constructie