Veniturile generate de softurile pentru vehicule se vor mări de peste patru ori, la 1.200 de miliarde de dolari, până în 2030

Veniturile generate de softurile pentru vehicule se vor mări de peste patru ori, la 1.200 de miliarde de dolari, până în 2030

Elmar Degenhart

Profit.ro
Profit.ro
scris 3 apr 2019

Nevoia de funcții de siguranță avansate pentru automobile automatizate și autonome va urca veniturile generate de softurile vehiculelor de peste patru ori, la 1.200 de miliarde de dolari, până în 2030, a declarat marți directorul general al producătorului de componente auto Continental, Elmar Degenhart, citat de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Evitarea accidentelor de către automobilele autonome necesită procesarea semnalelor transmite de senzori radio, video și laser, determinând o creștere masivă pentru softuri sofisticate, a spus Degenhart.

”Competența software este esențială pentru companiile auto de succes, dar industria nu este suficient de dezvoltată în această privință”, a afirmat Degenhart, care a participat marți la congresul industriei auto, moto, sport din Stuttgart, Germania, scrie News.ro.

Bruxelles-ul semnează pentru 2 miliarde de euro destinate marilor proiecte de infrastructură din România: autostrăzi, drumuri naționale, metrou, plaje CITEȘTE ȘI Bruxelles-ul semnează pentru 2 miliarde de euro destinate marilor proiecte de infrastructură din România: autostrăzi, drumuri naționale, metrou, plaje

Aplicațiile software destinate vehiculelor generează în prezent venituri anuale de 280 de miliarde de dolari, a spus acesta.

Potențialul de creștere a veniturilor și lipsa competențelor de dezvoltare software a producătorilor auto face ca firmele din afarra industriei auto să fie bine plasate pentru a se implica în acest domeniu.

”Industria IT a apreciat întotdeauna mai mult vieteze de proiectare, în detrimentul perfecționării unui produs, în timp ce industria auto a avut tendința să perfecționeze un produs, nu să se grăbească”, a spus șeful Continental.

Acesta a apreciat că industria software și industria auto trebuie să colaboreze mai mult pentru a dezvolta vehicule autonome, iar această colaborare va duce la o schimbare de abordare pentru ambele părți.

viewscnt
Afla mai multe despre
soft pentru vehicule
continental
elmar degenhart