VIDEO Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, noul aeroport al României, este finalizat. Show grandios pregătit

VIDEO Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, noul aeroport al României, este finalizat. Show grandios pregătit
scris 24 mai 2023

Construirea infrastructurii Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav a ajuns în punctul final al ultimelor proceduri de recepție, anunță administrația județeană.

În 15 iunie sunt programate atât inaugurarea oficială, cât și primele zboruri la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav.

DECIZIE Mașinile vor putea fi înmatriculate și declarate fiscal online. Dispar și documente CITEȘTE ȘI DECIZIE Mașinile vor putea fi înmatriculate și declarate fiscal online. Dispar și documente

Consiliul Județean Brașov pregătește un adevărat festival pentru a marca deschiderea Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav, iar nota de plată va fi pe măsură. Mai exact, pentru „Zilele porților deschise” (din 10 – 11 iunie) și pentru inaugurarea oficială a aeroportului (15 iunie) a fost pregătit un buget total de 1.031.816 lei, cu tot cu TVA, conform brasovmetropolitan.

Astfel, în perioada 10 – 11 iunie, vor fi zilele porților deschise, când brașovenii sunt așteptați la concerte. Vor fi patru concerte, susținute de Raluk – care va încasa 41.900 lei fără TVA,  Ștefan Bănică Junior –  care va încasa 76.250 lei fără TVA, Olivia Adams – care va încasa 18.250 lei fără TVA,  Zdob și Zdub – care va încasa 75.900 lei fără TVA și Hadaway –  care va încasa 76.800 lei TVA.

Atmosfera va fi întreținută de un DJ (care va încasa 7.500 de lei fără TVA pentru două zile) și un MC (plătit cu 7.380 de lei fără TVA pentru două zile).

Pe lângă concerte vor fi show-uri aviatice, spectacole de lasere, focuri de artificii. De asemenea, oamenii vor putea vizita unele secțiuni din aeroport și pot urmări transmisii live din aeronave sau din turnul de control. 

Autoritățile din Brașov au anunțat anterior că primul turn virtual de control al zborurilor, din România, este funcțional.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a postat un videoclip cu locul de unde zborurile de la Brașov vor fi dirijate.

FOTO Autostrada „Umbrărescu”: A fost semnat un nou contract CITEȘTE ȘI FOTO Autostrada „Umbrărescu”: A fost semnat un nou contract

16 camere video cu termoviziune au fost montate la aeroport, iar acestea asigură asigură supravegherea unui câmp vizual de 360 de grade, pe o rază de 7 kilometri, chiar și pe ceață sau întuneric. Acesta va fi operat de doar 6 angajați, în loc de 30, cum se întâmplă în cazul unui turn de control obișnuit. Investiția pentru acest proiect se ridică la 16 milioane de euro, potrivit brasov.net.

Primarul Negoiță vrea să preia în administrare stațiile STB CITEȘTE ȘI Primarul Negoiță vrea să preia în administrare stațiile STB

„Avem filmări din zile cu ninsori abundente, în care zăpada nu afectează în niciun fel cadrele preluate de camerele mobile deoarece acestea dispun de un sistem de curățare automată, acționat la distanță printr-o simplă apăsare de buton. Și camerele fixe instalate pe amplasamentul aeroportuar sunt dotate cu un sistem de curățare automat, bazat pe aer comprimat, care nu necesită deplasarea în teren a unui angajat care să se ocupe de întreținerea lor. Specialiștii de la Arad ne-au explicat că strălucirea soarelui din zilele senine, deranjantă în mod normal pentru ochiul unui operator dintr-un turn de control clasic, nu afectează în niciun fel imaginile preluate automat, sistemul având capacitatea să filtreze lumina și să facă toate ajustările necesare unei vizibilități perfecte pentru controlorii de trafic de la Arad. La polul opus, în zilele cu vizibilitate redusă cauzată de ceața densă, camerele furnizează inclusiv imagini termice care permit distingerea obiectelor fixe sau în mișcare pe amplasamentul Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav”, a declarat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea.

Verificările turnului de control virtual de la Arad vor continua până la începutul lunii viitoare, când specialiștii SAAB vor realiza testul de acceptare la locație, după care acesta va fi considerat funcțional.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroportul internațional brașov
turn