FOTO Anvelopele de iarnă Continental, rezultate de Top în cele mai complete teste europene de specialitate

FOTO Anvelopele de iarnă Continental, rezultate de Top în cele mai complete teste europene de specialitate
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 oct 2018

Anvelopele Continental de iarnă reușesc și în acest sezon să obțină cele mai bune rezultate la testele efectuate de specialiștii germani sau de jurnaliștii auto. Este vorba despre WinterContact TS 860, cu versiunile TS 850, dar și de AllSeasonContact, anvelope potrivite atât pentru iarnă, cât și pentru vară.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Unul dintre cele mai importante teste de anvelope realizat la nivel european este cel în care actori principali au fost reprezentanții cluburilor automobilistice ADAC, ÖAMTC și TCS din Germania, Austria și Elveția. În cadrul testului, anvelopele de iarnă Continental au fost declarate câștigătoare cu ambele dimensiuni testate.

În cazul WinterContact TS 860 cu dimensiunea 175/65 R 14, specialiștii au menționat următoarele: „Anvelope de iarnă foarte echilibrate, cu cele mai bune calificative pe umiditate și zăpadă, cu calificativ bun inclusiv pe carosabilul uscat”, iar evaluarea pentru același model de anvelopă, însă cu dimensiunea 205/55 R 16, a fost: „Foarte echilibrat, cu cele mai bune calificative pe umiditate și consumul de carburant, deosebit de bun și pe zăpadă”.

Anvelopele cu dimensiunile testate sunt adecvate pentru o gamă largă de autoturisme, inclusiv cele de clasă mică, compactă și medie. Vehiculele folosite la testare au fost un VW Golf 7 și un Ford Fiesta. Specialiștii cluburilor automobilistice au testat 28 de modele de anvelope de iarnă, produse de mărci europene, americane și asiatice, în cadrul a 17 categorii, iar câștigătoarele Continental au primit nota media 2,1, pentru dimensiunea mai mică, și 2,2, pentru dimensiunea mai mare.

Un alt test important a fost derulat de clubul automobilistic ACE și publicat în revista destinată membrilor clubului, „Lenkrad”, efectuat împreună cu clubul automobilistic ARBÖ din Austria și cu organizația de experți GTÜ, din Germania. Testul a cuprins anvelope de iarnă și all season.

Cele mai bune anvelope au fost declarate modelele de la Continental, WinterContact TS 860 și AllSeasonContact. Acestea au primit calificativul cel mai înalt, respectiv „foarte recomandat”. Redacția a testat noile modele de anvelope de iarnă și trei modele de anvelope all season, de dimensiunea 185/65 R 15. Gama de anvelope testate a provenit de la producători europeni, americani și asiatici, iar vehiculul de testare a fost un Opel Corsa.

În cazul anvelopelor de iarnă, cele de la Continental au obținut cele mai multe puncte din evaluare, la toate criteriile relevante pentru siguranță, ca de exemplu circulația pe carosabil pe timpul iernii, pe carosabilul umed și uscat. Anvelopele WinterContact TS 860 s-au clasat primele din test inclusiv la evaluarea economică.

AllSeasonContact de la Continental a obținut, de asemenea, primul loc pentru anvelopele all season. „Conti a dat lovitura cu AllSeasonContact. Acesta este convingător pe zăpadă și stăpânește pistele umede”, a fost comentariul testului. Cu toate acestea, anvelopele all season rămân un compromis; cele mai bune rezultate le oferă anvelopele specializate pentru vară și iarnă”, au menționat specialiștii.

FOTO Anvelopele de iarnă Continental, rezultate de Top în cele mai complete teste europene de specialitate

Și jurnaliștii germani de la AutoBild, cunoscuți pentru unele dintre cele mai dure teste de anvelope, au declarat anvelopele AllSeasonContact, de la Continental drept „ideale”, în cadrul unui teste realizat pe 27 de modele de anvelope de tip all season (vară și iarnă). Jurnaliștii au testat anvelope cu dimensiunea de 195/65 R 15, pe baza a 16 criterii, pe carosabil înzăpezit, umed și uscat. Vehiculul de test a fost un VW Golf 7.

Concluzia testului a fost fermă pentru AlSeasonContact: „Caracteristici ideale de rulare pe zăpadă și pe pista umedă, manevrabilitate dinamică în condiții de umezeală cu comportament precis de ghidare, rezerve foarte de siguranță la acvaplanare, kilometraj normal”. Redacția a testat cele 27 de candidate, în primul rând în ceea ce privește distanța de frânare pe carosabilul umed și uscat, iar cele mai bune 10 modele din cadrul acestui test au fost incluse în cursa finală.

 

i WinterContact TS 860 a primit calificativul „ideal” de la aceeași publicație, în urma celui mai mare test al anvelopelor de iarnă. „Campion absolut și convingător, cu caracteristici bune pentru iarnă, precizie ridicată a direcției și manevrabilitate dinamică pe pista umedă și acoperită cu zăpadă, confort bun, rezistență redusă la livrare” – acestea au fost concluziile specialiștilor din redacție.

Astfel, anvelopa de iarnă de la Continental a obținut cel mai înalt calificativ acordat. În cadrul testului, au fost verificate anvelope cu dimensiunea uzuală de 195/65 R 15, respectiv 50 de modele în total, produse de mărci europene, asiatice și americane. Vehiculul de test a fost un VW Golf 7.

FOTO Anvelopele de iarnă Continental, rezultate de Top în cele mai complete teste europene de specialitate

Anvelopele Continental au obținut note foarte bune la verificările relevante pentru siguranță, la frânarea pe zăpadă și acvaplanare. Specialiștii au considerat că manevrabilitatea pe zăpadă, pe carosabilul umed și uscat este bună și la fel în ceea ce privește distanța de frânare pe asfaltul uscat și umed. Inclusiv testele suplimentare pentru randamentul de rulare, raportul calitate/preț, precum și rezistența la rulare au primit calificativul „bine”.

O altă publicație din Germania, Auto Zeitung, a acordat calificativul „foarte recomandată” pentru anvelopa WinterContact TS 850 P SUV (ediția 21/18). Astfel, anvelopa specializată pentru iarnă de la Continental a obținut cel mai bun calificativ acordat de redacție.

FOTO Anvelopele de iarnă Continental, rezultate de Top în cele mai complete teste europene de specialitate

În cadrul testelor, specialiștii din Köln au testat noile modele de anvelope pentru iarnă, pe SUV-uri, cu dimensiunea 235/60 R 18, pe carosabil umed, uscat și pe zăpadă. În concluzie, aceștia au evaluat anvelopele Continental ca fiind unele „echilibrate, care performează foarte bine la toate capitolele”.

Valorile măsurate în test atestă caracterul echilibrat al anvelopei. Astfel, anvelopele provenite din departamentul de cercetare din Hanovra și-au dovedit valoarea în ceea ce privește siguranța circulației și tracțiunea pe zăpadă, oferind distanțe de frânare scurte pe pista umedă și uscată și demonstrând cea mai mică rezistență la rulare în zona testată – lucru important pentru consumul redus de combustibil.

Într-un alt cadru comparativ apreciat de șoferi, realizat de revista „Auto, Motor und Sport”, WinterContact TS 860 de la Continental a ieșit câștigător pe toată linia și a fost singurul produs care a primit clasificarea „foarte recomandat”. Testul a implicat 11 anvelope pentru iarnă cu dimensiunea 205/55 R 16, pentru clasa compactă. Redacția a urmărit în total 19 criterii pe carosabil înzăpezit, umed și uscat, rezistența la rulare și zgomotul anvelopelor pe carosabil.

După test, redacția a scris următoarele despre anvelopele de iarnă Continental: „Control bun pe zăpadă, perfect coordonate cu sistemul ESP al vehiculului, performanță deosebită pe umiditate, active dar și sigure pe pistele uscate“.

FOTO Anvelopele de iarnă Continental, rezultate de Top în cele mai complete teste europene de specialitate

La evaluarea generală, WinterContact TS 860 a obținut 9,1 puncte și s-a putut diferenția semnificativ de următorul clasat, cu 8,2 puncte. „Numai TS 860 a parcurs testul în toate condițiile testate, fără dificultăți notabile și, printr-o performanță totală deosebită, asigură progresul semnificativ al succesorilor săi”, au scris realizatorii testului.

În acest an, Continental și-a dezvoltat și mai mult oferta de anvelope de iarnă. Astfel, pentru autoturismele de clasă mică până la medie este deja pregătită anvelopa WinterContact TS 860. Pentru autoturismele cu motoare mai puternice și pentru SUV-uri, WinterContact TS 850 P este o alegere foarte bună, în timp ce WinterContact TS 860 S este dezvoltat pentru autoturisme foarte sportive, cu motoare puternice și pentru automobile sport.

FOTO Anvelopele de iarnă Continental, rezultate de Top în cele mai complete teste europene de specialitate

Anvelopele WinterContact TS 860 sunt anvelope de iarnă, destinate vehiculelor compacte și mici. Gama de produse include în prezent 66 de modele cu dimensiuni între 13 și 17 țoli, cu indici de viteză până la 240 km/h - printre care numeroase variante cu marcaj XL pentru capacitate portantă ridicată și/sau muchie de protecție a jantelor.

Anvelopele AllSeasonContact de la Continental sunt produse cu lățimi între 165 și 245 de milimetri, pentru jante cu diametrul între 14 și 20 de țoli și indici de viteză până la 240 km/h. Ca anvelopa să poată fi utilizată inclusiv în anotimpul rece, aceasta are atât marcajul cu fulg de zăpadă/alpin, cât și marcajul M+S.

viewscnt
Afla mai multe despre
continental
anvelope iarna
winter contact
allseason contact