Licitația pentru realizarea autostrăzii Ploiești - Brașov, lansată luni

Licitația pentru realizarea autostrăzii Ploiești - Brașov, lansată luni
scris 15 oct 2018

Licitația pentru realizarea autostrăzii Ploiești - Brașov, în parteneriat public-privat, va fi lansată luni, conform anunțului făcut săptămâna trecută de premierul Viorica Dăncilă.

"Mă bucur să anunț că luni se va lansa licitația pentru realizarea autostrăzii Ploiești - Brașov, în parteneriat public-privat, un proiect așteptat de mult timp și pentru care Guvernul a făcut eforturi în ultimele luni. În termen de 30 de zile, investitori români și străini pot depune ofertele, iar tipul licitației va fi selecția competitivă. Vor urma negocieri cu investitorii selectați, astfel încât în luna decembrie estimăm semnarea acordului de parteneriat public-privat pentru realizarea acestei autostrăzi", a declarat Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria, scrie News.ro

Vizită misterioasă a lui Elon Musk la Casa Albă: nu s-a întâlnit nici cu președintele Trump, nici cu vicepreședintele Pence CITEȘTE ȘI Vizită misterioasă a lui Elon Musk la Casa Albă: nu s-a întâlnit nici cu președintele Trump, nici cu vicepreședintele Pence

Ea a precizat că autostrada va trece prin apropierea localităților Ploiești, Băicoi, Câmpina, Comarnic, Sinaia, Bușteni, Azuga, Predeal și Râșnov.

Studiul de fundamentare privind construirea segmentului de autostradă a fost aprobat la sfârșitul lunii august. Premierul Dăncilă afirma atunci că durata de execuție a autostrăzii este de maximum 4 ani, iar costul estimat este de 1,36 de miliarde de euro. De asemenea, a precizat că sunt prevăzute și bonusuri din partea statului dacă lucrările sunt finalizate înainte de termen, dar și penalități în cazul unor întârzieri.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrada
brasov