VIDEO&FOTO Circulația metrourilor, blocată din cauza unui protest spontan. Sindicaliștii s-au așezat pe șine și scandează ”Demisia”. Ministrul Transporturilor: O acțiune ilegală. O palmă dată întregii Românii

Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mar 2021

Circulația metrourilor a fost blocată vineri dimineață din cauza unui protest spontan al sindicaliștilor, care au coborât în tunel, la stația PiațaUnirii, pe calea de rulare, și au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, anunță Metrorex, care precizează că din cauza acestei acțiunii, liniile de metrou nu pot fi puse sub tensiune. Conform Metrorex, deși afirmă că au o listă de revendicări, sindicaliștii au refuzat orice dialog.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News
Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane CITEȘTE ȘI Modalitatea prin care antreprenorii români își pot promova produsele către sute de mii de persoane

Ieri, după critici ale ministrului, Metrorex a anunțat că a notificat firma care administrează spațiile comerciale de la metrou, controlată de sindicat, ca, în regim de urgență, să fie eliberate și predate către administratorul rețelei de transport subteran toate spațiile comerciale amplasate în incinta stațiilor de metrou până la data de 2 aprilie, deoarece "pun în pericol siguranța transportului subteran, cu afectarea directă a exigențelor de securitate la incendiu și evacuarea persoanelor în caz de urgență".

”În dimineața zilei de 26 martie, reprezentanți ai sindicatului USLM au organizat un protest spontan în stația Piața Unirii. Aceștia au coborât în tunel, pe calea de rulare,și au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri. Așa-zisul protest spontan reprezintă în fapt o acțiune sindicală, în timpul căreia reprezentanții USLM au refuzat orice tentativă de dialog cu conducerea Metrorex”, precizează compania.

IMAGINI - ÎN GALERIA FOTO (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT TV - Să ajutăm business-ul. Bodea, Adrem: România are ocazia unică în 100 de ani de a-și moderniza infrastructura critică energetică. Principalele piedici

Deși sindicaliștii au lăsat de înțeles că ar avea o listă de cereri, invitațiile repetate de întâlnire cu managementul companiei au fost ignorate complet pe parcursul nopții, susține Metrorex.

Foto: News.ro

Foto: News.ro



”Din cauza acțiunii sindicatului, dar mai ales pentru siguranța membrilor acestuia, care se află pe calea de rulare, liniile de metrou nu pot fi puse sub tensiune pentru operarea trenurilor de pasageri. Pe această cale dorim să adresăm scuze bucureștenilor și îi rugăm să înțeleagă că, deși considerăm acțiunea sindicală nejustificată, nu putem risca viața unor oameni”, precizează Metrorex.

De asemenea asigură locuitorii Capitalei că întreprinde toate acțiunile legale pentru a reporni activitatea metroului în siguranță, scrie News.ro.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Metrorex a anunțat joi că a notificat firma care administrează spațiile comerciale de la metrou ca, în regim de urgență, să fie eliberate și predate către administratorul rețelei de transport subteran toate spațiile comerciale amplasate în incinta stațiilor de metrou până la data de 2 aprilie, deoarece "pun în pericol siguranța transportului subteran, cu afectarea directă a exigențelor de securitate la incendiu și evacuarea persoanelor în caz de urgență".

Ministrul Transporturilor califică protestul de la metrou drept o acțiune ilegală care dă peste cap viața unui întreg oraș, precizând că, atunci când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri. ”Este o palmă dată întregii Românii”, consideră ministrul, care adaugă că ”miza ocupării ilegale a unor șine de metrou nu o reprezintă binele angajaților”.

”O acțiune ilegală dă peste cap viața unui întreg oraș. Când interese mafiote sunt amenințate, o mână de oameni se agită pentru păstrarea unor privilegii și sinecuri. Faptul că sindicatul USLM blochează metroul bucureștean este o palmă dată întregii Românii. Nu vorbim doar despre locuitorii Capitalei, care azi nu s-au putut deplasa cu trenurile Metrorex. Ci de toți contribuabilii care susțin prin subvenție de la bugetul național activitatea și, evident, salariile de la companie. Oamenii onești care lucrează la metrou au venit în această dimineață să muncească în folosul călătorilor. Pentru ei am toată aprecierea. Nu vă lăsați amăgiți: miza ocupării ilegale a unor șine de metrou nu o reprezintă binele angajaților. Nu, miza o reprezintă afacerile oneroase cu închirierea de spații comerciale. E dincolo de orice bănuială având în vedere notificarea trimisă ieri pentru evacuarea spațiilor ocupate ilegal după expirarea contractului dintre Metrorex și firma sindicatului USLM în 2018.O firmă, un sindicat vor neapărat să căpușeze Metrorex în liniște, în continuare. Cu legea de partea noastră nu vom da înapoi”, a scris pe Facebook ministrul.

viewscnt
Afla mai multe despre
metrou
uslm