VIDEO & FOTO Inovația Dacia care i-a făcut pe jurnaliștii germani să exclame: „Schönes Ding, Dacia!”

VIDEO & FOTO Inovația Dacia care i-a făcut pe jurnaliștii germani să exclame: „Schönes Ding, Dacia!”
scris 10 apr 2021

Presa din Europa nu contenește să elogieze a treia generație a modelului Dacia Sandero, datorită aspectului general, mult îmbunătățit, dar și grație micilor inovații și soluții care fac utilizarea mașinii mai plăcută.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

Una dintre ele este sistemul Media Control, unul inovativ pentru industria auto.

Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025 CITEȘTE ȘI Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), program de colectare selectivă a deșeurilor în școli, lansat deja în București, se extinde în Brașov. Obiectiv: implementarea în toate școlile din România până la finalul lui 2025

Dacia a reușit să inoveze, în noul Sandero, felul în care utilizatorii unui vehicul interacționează cu sistemul de infotainment. Pentru că este la modă ca mașina să dispună de un astfel de sistem, care este comandat nu prin butoane, ci printr-un display cu touch, cei de la Dacia s-au gândit care ar fi cel mai ieftin și, în același timp, ușor de actualizat.

Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania CITEȘTE ȘI Janos Egly, Executive Director Accenture Industry X Romania

Așa au ajuns la inovația numită Media Control, care folosește telefonul mobil pentru controlul sistemului media, dar și pentru preluarea informațiilor despre mașină. „Ecranul se află în buzunarul tău deja”, explică cei de la Dacia soluția aleasă, cea mai accesibilă din pachetele noului Sandero. Pentru cei mai pretențioși, există și sistemele mai complicate, care au un display instalat pe bord, dar pentru cei care sunt fericiți cu propriul telefon și vor să-l folosească și în mașină, Media Control este gratuit.

VIDEO & FOTO Inovația Dacia care i-a făcut pe jurnaliștii germani să exclame: „Schönes Ding, Dacia!”

Nicolas Legros, Director pentru operațiuni Cross Car Line în cadrul Dacia explică: "Media Control este un sistem multimedia complet. Include un radio, două difuzoare, un port USB, conexiune Bluetooth, control pe volan și, deasupra tuturor, o stație docking pentru telefon integrată în bord. De la începutul proiectului, această stație de fixare a fost cu adevărat integrată în designul bordului. O garanție de confort și ergonomie pentru clienții noștri”.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Un mediu antreprenorial mai informat este mai rezistent în fața riscurilor. Un plan de asigurări poate face diferența între continuarea activității și declanșarea falimentului CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Un mediu antreprenorial mai informat este mai rezistent în fața riscurilor. Un plan de asigurări poate face diferența între continuarea activității și declanșarea falimentului

Una dintre cele mai apreciate publicații auto din Germania, Auto Motor & Sport, identifică și care este unul dintre avantajele esențiale ale acestui sistem: „Configurarea unui sistem de infotainment este un proiect costisitor pentru producătorii de automobile. Dacă performanțele sale rămân în urmă, interesul clientului tot mai scăzut face ca dezvoltarea sistemului să fie nerentabilă”. Cu soluția găsită de Dacia, sistemul multimedia al mașinii poate fi tot timpul înnoit, pentru că este mult mai ușor să înlocuiești telefonul și să ai din nou cel mai nou „device” la bordul mașinii.

Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I) CITEȘTE ȘI Cum s-a schimbat mediul de afaceri din România în ultimii 30 de ani: O istorie povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (I)

VIDEO & FOTO Inovația Dacia care i-a făcut pe jurnaliștii germani să exclame: „Schönes Ding, Dacia!”

Pentru a putea comanda Media Control prin intermediul telefonului, clienții Dacia Sandero nu au altceva de făcut decât să instaleze aplicația proprie a mărcii.

Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală CITEȘTE ȘI Digitalizarea activităților în siguranță și cu valoare legală

Aceasta permite configurarea completă, utilizarea mai multor operatori de navigație, crearea de widgeturi, playlisturi, dar și alte funcții, precum „Got o My Car” care ajută la găsirea locului în care ai parcat mașina. Atunci când telefonul este scos din stația de andocare, aceasta se închide elegant.

VIDEO & FOTO Inovația Dacia care i-a făcut pe jurnaliștii germani să exclame: „Schönes Ding, Dacia!”

Cei de la AMS au și o concluzie interesantă, referitoare la inovația Dacia: „Media Control este o soluție care se potrivește clienților Dacia, dar ar putea fi interesantă și pentru alți producători”, folosind un titlu sugestiv pentru articolul referitor la acest dispozitiv: „Schones Ding, Dacia!” (n.r. „Frumos lucru, Dacia!”)

Noua Dacia Sandero, care a fost lansată deja pe toate piețele din Europa vestică, a atras o serie de review-uri favorabile din partea celor mai multe publicații auto, atât pentru calitățile tehnice ale mașinii, cât și pentru designul său.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
dacia sandero
media control
media nav
suport telefon dacia