VIDEO & FOTO Mercedes propune noul display MBUX Hyperscreen, computerul de bord care învață comportamentul șoferului

VIDEO & FOTO Mercedes propune noul display MBUX Hyperscreen, computerul de bord care învață comportamentul șoferului
scris 11 ian 2021

Mercedes-Benz a marcat o premieră pentru industria auto: prezentarea unui display de bord. Este pentru prima dată în istoria automobilului când un constructor alege să prezinte sistemul display-infotainment separat de automobilele care îl vor folosi.

Noul Hyperscreen MBUX este interfața de utilizator pe care Mercedes-Benz o va utiliza pe automobilele sale de nouă generație. Primul beneficiar va fi EQS, automobilul vârf de gamă, echivalentul lui S Klasse. Sistemul are în centru un ecran foarte larg, curbat, care acoperă „aproape întreaga lățime de la stâlpul din stânga, la cel din dreapta”. Pe lângă efectul „wow” despre care vorbește Mercedes-Benz în prezentarea displayului, nu aspectul acestuia este important, ci tehnologia care se află în spatele lui. Inteligența artificială, care poate „învăța” comportamente, se va pune în slujba șoferului pentru a-i oferi informații, sugestii, acces la funcțiile automobilului și la sistemul de infotainment. În plus, pasagerul din dreapta șoferului are și el zona lui de ecran, pe care poate să opereze atunci când este nevoie.

Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială CITEȘTE ȘI Darius Dumitru Meșca, Directorul General al Electrica Furnizare: Vom continua procesul de transformare. Suntem un partener solid al consumatorului și în piața concurențială

Practic, vorbim desrpe un computer care înglobează accesul la automobil și la funcționarea acestuia, permite conectarea, actualizarea cu informații și funcții, dar este și un simbol puternic al tranziției la automobilul viitorului.

„Cu Hyperscreen-ul MBUX, o viziune de design devine realitate”, a declarat Gorden Wagener, șeful designului Daimler Group. „Aducem împreună tehnologia și designul într-un mod fascinant care oferă clienților o ușurință a utilizării fără precedent. Iubim simplicitatea, am atins un nou nivel al MBUX.”

Reprezentanții Mercedes spun că MBUX Hyperscreen este deopotrivă creierul și sistemul nervos al noului automobil. „MBUX Hyperscreen cunoaște permanent clientul mai bine și îi livrează o ofertă de operare și infotainment personalizată chiar înainte ca ocupantul să facă un click sau să apese undeva”, a declarat Saiid Khan, membru al boardului Mercedes-Benz AG.

VIDEO & FOTO Skoda lansează un nou SUV, botezat cu un cuvânt din sanskrită. Premiera mondială, în martie CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Skoda lansează un nou SUV, botezat cu un cuvânt din sanskrită. Premiera mondială, în martie

Displayul integrează o serie de funcții fizice într-un design discret, un exemplu fiind gurile de ventilație integrate în suprafața digitală, „pentru a conecta lumea digitală cu cea fizică”. Programul de învățare include modalitatea în care șoferul folosește sistemul de încălzire, cel de masaj în scaun sau chiar volanul, pe baza căreia va face sugestii ulterioare, pe care șoferul le poate accepta sau nu.

Dacă șoferul obișnuiește să ridice suspensia într-un anumit loc de pe traseu, sistemul inteligent va ajunge să ridice singur garda la sol în aceeași poziție identificată de GPS.

Date și informații

Dimensiunea ecranului este de 141 centimetri, iar suprafața acestuia ajunge la 2.432,11 cm2. Geamul care acoperă întreg displayul este modelat la 650 grade Celsius, astfel încât să nu genereze distorsiuni ale imaginii în ciuda curburii sale. Pe suprafața interfeței se regăsesc 12 actuatori care generează senzația haptică (vibrație fizică) de touchscreen.

Computerul din spatele MBUX Hyperscreen utilizează un procesor 8 cores, cu 24 GB RAM.

VIDEO & FOTO Mercedes propune noul display MBUX Hyperscreen, computerul de bord care învață comportamentul șoferului

VIDEO & FOTO Mercedes propune noul display MBUX Hyperscreen, computerul de bord care învață comportamentul șoferului

viewscnt
Afla mai multe despre
mercedes eqs
mbux hyperscreen
display mercedes electric