FOTO Mini ne propune automobilul virtual: Vision Urbanaut, o arhitectură inedită care amintește de VW Bulli

FOTO Mini ne propune automobilul virtual: Vision Urbanaut, o arhitectură inedită care amintește de VW Bulli
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 nov 2020

Mini Vision Urbanaut este cel mai nou concept-car al mărcii britanice, unul care depășește granițele realității și ne duce în lumea virtuală, din toate punctele de vedere.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Ganițele dintre realitate și virtual au fost depășite demult, iar industria auto a făcut pași importanți în acest sens. După anularea saloanelor auto, cele mai multe lansări și prezentări de automobile au devenit virtuale, participarea jurnaliștilor fiind bazată pe noile tehnologii. Mini însă face un pas și mai îndrăzneț. Marca britanică deținută de BMW Group a prezentat mașina virtuală, în cadrul evenimentului iNEXT, în care a avut loc și premiera noului iX. Aici și-a făcut apariția conceptul Vision Urbanaut, o caroserie monovolum care este total nefiresc pentru marca Mini, dar care de fapt nu există. El a fost proiectat virtual în sala în care se aflau celelalte vehicule, deoarece nu există în formă fizică. Cei de la BMW au spus că evaluează conceptul, deocamdată.

Mini Vision Urbanaut a fost creat pe computer, pe baza unui model de lemn, care a permis programatorilor să contureze forma grafică virtuală. Originea acestui proiect vine din perioada în care Europa era în carantină, iar angajații lucrau de la distanță. În acest fel, mașina a fost creată virtual, de fiecare participant la proiect.

Cât despre concept în sine, Vision Urbanaut se dorește a fi un living room mobil sau un birou mobil, dar și o mașină. „Automobilul devine un fel de refugiu în care te poți relaxa - sau poți lucra cu concentrare totală - în timpul unei călătorii” spun cei de la BMW în descrierea mașinii.

ULTIMA ORĂ FOTO Dacia a lansat oficial în România noile Sandero, Logan și Sandero Stepway. Prețuri complete pentru toate versiunile CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO Dacia a lansat oficial în România noile Sandero, Logan și Sandero Stepway. Prețuri complete pentru toate versiunile

Modelul virtual Vision Urbanaut are doar 4,46 metri și o mulțime de trăsături ciudate, materiale care nu au ce căuta într-o mașină în mod normal, cum este, de exemplu, podeaua de lemn. „Cele două scaune din față sunt proiectate să se rotească, în timp ce spătarele cu suprafața generoasă ale scaunelor spate pot fi pliate manual (scaunul spate stânga) și rotite (scaunul spate dreapta). Când automobilul staționează, tabloul de bord coboară, iar zona conducătorului devine un colț confortabil de relaxare - "Daybed". În plus, parbrizul poate fi deschis în sus când se staționează pentru a crea un fel de Street Balcony. Acest lucru îmbunătățește interacțiunea cu împrejurimile mașinii și creează o experiență de spațiu și mai generos”, mai explică constructorul.

Chiar dacă nu există în realitate, asta nu înseamnă că nu va exista. Conceptul Mini, care este prevăzut să fie echipat cu motorizare electrică, pare că vrea să fure ceva din parfumul celebrului VW Type 2 Bulli, de acum 50 de ani.

FOTO Mini ne propune automobilul virtual: Vision Urbanaut, o arhitectură inedită care amintește de VW Bulli

FOTO Mini ne propune automobilul virtual: Vision Urbanaut, o arhitectură inedită care amintește de VW Bulli

 

viewscnt
Afla mai multe despre
mini
vision urbanaut
concept car mini
masina virtuala