VIDEO&FOTO Nissan vrea să ieftinească mașinile e-Power la același preț cu cele cu combustie, cu o metodă inovatoare

VIDEO&FOTO Nissan vrea să ieftinească mașinile e-Power la același preț cu cele cu combustie, cu o metodă inovatoare
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 apr 2023

Strategia Nissan de dezvoltare a propulsiilor electrificate intră într-o abordare inovatoare, care urmărește proiectarea acestor motoare cu componente comune și modulare, care ar duce la reduceri importante de costuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Nissan lansează strategia de electrificare „X-in-1”, o denumire care face referire la numărul de tipuri de propulsie care sunt unificate într-o singură structură, pentru reducerea de costuri.

FOTO Statele Unite deschid o investigație asupra Tesla în urma unor reclamații de la șoferii care spun că le-a căzut volanul în mers CITEȘTE ȘI FOTO Statele Unite deschid o investigație asupra Tesla în urma unor reclamații de la șoferii care spun că le-a căzut volanul în mers

În acest moment, Nissan discută despre două variante, 3-in-1 și 5-in-1, care înseamnă, în primul caz, modularizarea a trei componente (motor, inveertor și reductor) și, în al doilea caz, folosirea modulară a cinci componente (motor, invertor, reductor, generator și amplificator).

VIDEO&FOTO Nissan vrea să ieftinească mașinile e-Power la același preț cu cele cu combustie, cu o metodă inovatoare

Abordarea de tip modular a celor două tipuri de motorizări electrificate, EV și e-Power (o propulsie hibridă, care este, de fapt un motor electric cu range extender) urmărește o reducere cu 30% a costurilor mașinilor electrice până în 2026, raportat la costul din 2019. Primul prototip de motor modularizat a fost deja dezvoltat în varianta 3-in-1, acesta urmând să fie introdus pe mașinile electrice 100%. Varianta 5-in-1, mai complexă, va fi folosită pentru motorizările e-Power. Cele două tipuri de vehicule vor putea fi asamblate pe aceeași linie de fabricație.

Ținta pentru 2026 a Nissan este ca prețul mașinilor e-Power să fie similar cu cel al motoarelor cu combustie.

EXCLUSIV Ministerul Mediului a anunțat comercianții de automobile când lansează Rabla 2023 CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ministerul Mediului a anunțat comercianții de automobile când lansează Rabla 2023

Din punct de vedere tehnic, modularizarea motoarelor va conduce la o reducere a dimensiunilor și greutății grupurilor moto-propulsoare, cu o îmbunătățire importantă a performanțelor, zgomotului și vibrațiilor.

„Profităm la maximum de experiența și know-how-ul nostru din dezvoltarea și producția de tehnologii electrificate de peste un deceniu. Prin inovațiile noastre în dezvoltarea grupurilor motopropulsoare electrificate vom continua să creăm valoare nouă pentru clienți și să oferim pe o scară cât mai largă 100% vehicule electrice și e-POWER”, a declarat vicepreședintele Toshihiro Hirai, care conduce dezvoltarea ingineriei pentru motoare și vehicule electrice.

Planurile Nissan pe termen mediu, până în 2030, prevăd lansarea a 27 de modele electrificate, din care 19 complet electrice. Strategia Nissan Ambition 2030 urmărește „introducerea celor mai potrivite modele, la momentul potrivit pentru fiecare piață”.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan e-power
nissan hibrid
nissan electric